Στήριξη σε 450 νεογέννητα της ακριτικής Θράκης από την «Αποστολή»

οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας, «η Θεία Γέννηση σηματοδοτεί την αγάπη, την ελπίδα, την αγνότητα και τη θυσία, γι’ αυτό επιλέξαμε την έναρξη του προγράμματος παραμονές Χριστουγέννων, προκειμένου νέα ζευγάρια να στηριχτούν κατά τις πρώτες ημέρες ζωής των παιδιών τους».

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ‘Ανθιμος με τον κ. Δήμτσα, επισκέφθηκαν τη μαιευτική και παιδιατρική κλινική του ΠΓΝ Έβρου, στις οποίες προσέφεραν κιβώτια βρεφικού υλικού, ενώ επισκέφθηκαν και οικογένειες στα σπίτια τους.

Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, τόνισε ότι «η Εκκλησία με αυτή τη δραστηριότητα ενισχύει τους νέους γονείς και τα νεογέννητα παιδιά τους, στηρίζει τον θεσμό της οικογένειας και συμβάλλει στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, που δυστυχώς ολοένα αυξάνεται στις ακριτικές περιοχές».

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου Δ. Αδαμίδης, ευχαρίστησε την «Αποστολή» και τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και επεσήμανε ότι «το μέλλον της χώρας μας είναι η νέα γενιά, δηλαδή οι νέοι γονείς και τα παιδιά τους. Κάθε βοήθεια στα πρώτα βήματά τους αποτελεί επένδυση στο μέλλον. Οι Έλληνες έχουμε αντέξει πολλές σκληρές δοκιμασίες στο διάβα των αιώνων. Τις αντέξαμε χάρη στην ιστορία μας που μας εμπνέει, χάρη στην πίστη μας που μας ενθαρρύνει, χάρη στον μητρικό θηλασμό που μας θωρακίζει».

ΣΧΟΛΙΑ