Σε 270 άμεσες προσλήψεις τελωνειακών προχωρά η ΑΑΔΕ

Ενόψει Brexit

Την άμεση ενίσχυση της ΑΑΔΕ με 270 προσλήψεις και 190 μετατάξεις προωθεί η κυβέρνηση με ρύθμιση που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο νομοσχέδιο για το Brexit μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

Ο επιχειρηματικός κόσμος παρακολουθεί με προβληματισμό την επικείμενη στο τέλος Ιανουαρίου αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζει ότι στο «σήριαλ» του Brexit θα ισχύσει τελικά το «μη χείρον».

Οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και των εξαγωγέων με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισαν τη σημασία να υπάρξει μία ξεκάθαρη και κυρίως εφαρμόσιμη συμφωνία αποχώρησης, ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις της εξόδου, ενώ οι εξαγωγείς υπογραμμίζουν ότι, αν και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις ακριβείς επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές, καθίσταται επιτακτική η λήψη μέτρων στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων που εξάγουν προϊόντα στην βρετανική αγορά, με δεδομένη την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την πορεία ανάκαμψης της χώρας.

Παράλληλα, με διαδικασίες «fast track» κινείται η έκδοση νέας προκήρυξης για την άμεση στελέχωση των τελωνείων με 270 μονίμους υπαλλήλους.

Υπο αυτά τα δεδομένα το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν 270 προσλήψεις απο προκήρυξη με σειρά προτεραιότητας, 150 προσλήψεις επιλαχόντων απο προκήρυξη του 2017 και 190 μετατάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ακρόαση των αρμόδιων φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες των τελωνείων υποστήριζαν ότι οι υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια έχουν υποστελεχωθεί καθώς υπηρετούν μόλις 2.067 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ