Ρόδος: Ρουμάνος κατηγορείται για σωματεμπορία και εκμετάλλευση ιερόδουλης

Την 6η Νοεμβρίου 2017 θα εκδικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου υπόθεση με κατηγορούμενο για σωματεμπορία και για εκμετάλλευση ιερόδουλης, έναν 41χρονο Ρουμάνο, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Ο κατηγορούμενος είχε κριθεί πρωτοδίκως αθώος, λόγω αμφιβολιών, για τα αδικήματα του βιασμού και της παράνομης κατακράτησης κατά συρροή σε βάρος δύο αγνώστων γυναικών και της παράνομης οπλοφορίας.

Την 13η Νοεμβρίου 2013, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από μια 22χρονη Βουλγάρα, άεργη, ότι ένας Ρουμάνος, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω φίλης της στην Αθήνα και της συστήθηκε ως «Στέφανος», με το πρόσχημα ότι θα της έβρισκε δουλειά στην Ρόδο ως σερβιτόρα, την έπεισε να τον ακολουθήσει στο νησί.

Ταξίδεψαν συγκεκριμένα μαζί, με πλοίο στη Ρόδο, την 12η Νοεμβρίου 2013 και όταν έφτασαν την οδήγησε στο σπίτι του, στην οδό Ομήρου.

Αφού εισήλθαν στο σπίτι, που αποτελείται από δύο δωμάτια, κουζίνα και μπάνιο, άνοιξε μία κλειδωμένη πόρτα του σπιτιού και εκεί, όπως είπε, είδε ότι υπήρχαν δύο ακόμα γυναίκες.

Ο 41χρονος, όπως ισχυρίστηκε η Βουλγάρα, τους έδωσε φαγητό και μετά της είπε ότι πρέπει να κάνουν έρωτα.

Όταν αυτή αρνήθηκε, τότε, όπως ισχυρίζεται, την χτύπησε στο πρόσωπο και στη συνέχεια πήρε ένα όπλο, που είχε κρυμμένο κάτω από το μαξιλάρι ενός καναπέ, το έβαλε στο κεφάλι της και της είπε ότι αν δεν τον ικανοποιήσει σεξουαλικά, θα την σκοτώσει. Στη συνέχεια, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, την έριξε στο πάτωμα, της έβγαλε τα ρούχα, φόρεσε ένα προφυλακτικό, το οποίο στην συνέχεια έβγαλε και τη βίασε, ενώ σε όλη τη διάρκεια το όπλο το κρατούσε στο χέρι του.Το ίδιο βράδυ την οδήγησε σε νυχτερινό κέντρο κονσομασιόν για να αρχίσει εργασία, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Την επομένη ο 41χρονος φέρεται να της είπε ότι θα πρέπει να έλθει σε επαφή με κάποιο άτομο για να συγκεντρώσουν χρήματα. Περί ώραν 11.30 της 13ης Νοεμβρίου 2013 την οδήγησε σε κάποιο ξενοδοχείο και όταν τηλεφώνησε για να ενημερώσει για την άφιξή τους, εκείνη τράπηκε σε φυγή και κατέληξε στην αστυνομία, όπου κατήγγειλε τα ανωτέρω.

Οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, προέβησαν σε έρευνα στην οικία του 41χρονου. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 σύριγγες με άγνωστη ουσία, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα παραστατικά.

Περί ώραν 11.00 της 14ης Νοεμβρίου 2013 βρέθηκε από τους αστυνομικούς μια 20χρονη Ρουμάνα, που κατήγγειλε τον κατηγορούμενο για τις ίδιες πράξεις. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τον κατηγορούμενο τον γνώρισε μέσω του Facebook. Αφού μιλούσαν για περίπου δύο μήνες στον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης της ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα για να της βρει δουλειά ως σερβιτόρα και τελικά την έπεισε.

Η 20χρονη είπε ότι στη Ρόδο την ανάγκασε να δουλεύει ως «κονσοματρίς» σε δύο καταστήματα και να δουλέψει για αρκετό διάστημα σε οίκο ανοχής.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος, πατέρας 2 ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 16 και 6 ετών, διαζευγμένος από το έτος 2009, αρνήθηκε τις αποδιδόμενες πράξεις σ’ αυτόν.

Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι γνώρισε την 20χρονη από το Facebook και όταν ήλθαν στη Ρόδο, εκείνος πουλούσε μπλουζάκια, που έφερνε από την Αθήνα και εκείνη ήθελε να εργαστεί είτε σε μπαρ, είτε σε οίκο ανοχής. Ισχυρίστηκε ότι μόνη της εργάστηκε σε οίκους ανοχής στη Μεσαιωνική Πόλη, είπε ότι είχαν σχέση και ότι ερωτεύτηκε έναν Αλβανό και τον εγκατέλειψε.

Υποστήριξε ακόμη ότι μοιράζονταν τα έξοδα και ότι έστειλε γυμνές της φωτογραφίες στο σύντροφό της για λόγους εκδίκησης γιατί τον εγκατέλειψε.

Σε ό,τι αφορά την 22χρονη Βουλγάρα υποστήριξε ότι τον παρεκάλεσε η μάνα της να την φέρει για εργασία στη Ρόδο, ενώ είπε ότι εργαζόταν σε μπαρ κονσομασιόν, ότι εκδιδόταν και ότι η μητέρα της δεν το γνώριζε.

Υποστήριξε ακόμα ότι ήλθε σε επαφή μαζί της με τη θέλησή της, με το που έφτασαν στη Ρόδο και διέψευσε ότι στο σπίτι διέμεναν ακόμη δύο γυναίκες.Αρνήθηκε ότι έχει όπλο και ότι της έχει φερθεί άσχημα.
Τις σύριγγες, όπως υποστήριξε, της είχε για τη γάτα του, που είχε στομαχικές διαταραχές, ενώ από έλεγχο δεν προέκυψε ότι επρόκειτο για ναρκωτικά.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γ. Χριστοδούλου.

ΣΧΟΛΙΑ