Προσπάθησαν να πουλήσουν νεογέννητο σε ζευγάρι για 8.000 ευρώ

Στην Κατερίνη

Παράνομη υιοθεσία νεογέννητου βρέφους ήρθε στο φως στην Κατερίνη, όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 36 και 41 ετών, καθώς και για τους βιολογικούς γονείς του βρέφους, μία 32χρονη κι έναν 36χρονο, όλοι τους υπήκοοι Βουλγαρίας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται άλλοι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας.

Καθοριστικό ρόλο για την εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε αστυνομικός που θεώρησε ύποπτη την παρουσία της 32χρονης εγκύου σε διαμέρισμα της πόλης, κοντά σε περιοχή όπου και ο ίδιος κατοικεί, δεδομένου ότι και στο παρελθόν Βούλγαροι ενεπλάκησαν σε παράνομες υιοθεσίες βρεφών στη βόρεια Ελλάδα.

Στην προκειμένη περίπτωση, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος μαζί με την 32χρονη έγκυο σύζυγό του, αρχικά μεταφέρθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε διαμέρισμα της 41χρονης. Με τη συνδρομή 37χρονης Βουλγάρας που αναζητείται, το επόμενο διάστημα η 32χρονη γέννησε στο νοσοκομείο της πόλης.

Την περασμένη Παρασκευή, οι υποψήφιοι θετοί γονείς-ένα ζευγάρι Ελλήνων, με τη συνδρομή ενός Βούλγαρου αγνώστων στοιχείων που αναζητείται, μετέβησαν στο σπίτι όπου βρισκόταν η 32χρονη μητέρα και παρέλαβαν έναντι 8.000 ευρώ ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου. Το μεσημέρι της επομένης, το νεογνό επεστράφη στη μητέρα του από τον εν λόγω άγνωστο άνδρα-μεσολαβητή, με σκοπό να οριστεί νεότερη ημερομηνία παραλαβής.

Σε έρευνα που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο συγκεκριμένο διαμέρισμα στην Κατερίνη, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η 41χρονη ιδιοκτήτρια, το ζευγάρι των Βουλγάρων και μία 36χρονη που βοηθούσε στα διαδικαστικά, ενώ εκεί βρέθηκε και το βρέφος.

Το νεογνό μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης, για νοσοκομειακή μέριμνα και προστασία.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

ΣΧΟΛΙΑ