Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Σήμερα καταθέτει ο Νίκος Μανιαδάκης

Θεωρείται «κλειδί» για την διαλεύκανση της υπόθεσης

Με την κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη, ενός από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, συνεχίζεται σήμερα στις 6 το απόγευμα η διαδικασία της εξέτασης μαρτύρων από την Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με αρκετά μέλη της επιτροπής ο Νίκος Μανιαδάκης αποτελεί «κλειδί» για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εισαγγελία κατά της διαφθοράς σε συνεργασία με προσκείμενα στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ του άσκησε πιέσεις και εκβιασμούς προκειμένου να καταθέσεις εναντίον των δέκα πολιτικών προσώπων. Το γεγονός ότι δεν ενέδωσε στις πιέσεις αποτέλεσε την αιτία της «αποβολής» του από το καθεστώς προστασίας αλλά και της δίωξής του για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Μανιαδάκης θα κληθεί να απαντήσει και για ενδεχόμενες πιέσεις από αξιωματούχους αλλοδαπών ελεγκτικών αρχών, για τις περίφημες «γιάφκες» όπου λαμβάνονταν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και για την ταυτότητα των άλλων δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Σε παλαιότερη αναφορά του αποκάλυψε ότι λόγω πρόχειρου συντονισμού της εισαγγελίες οι τρείς προστατευόμενοι μάρτυρες συνέπεσαν σε χώρο αναμονής με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν οι πραγματικές τους ταυτότητες.

ΣΧΟΛΙΑ