Πολυτεχνείο: Κατάληψη από αντιεξουσιαστές για να μην καταθέσουν στεφάνια οι πολιτικοί

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Κατάληψη του Πολυτεχνείου ανακοίνωσε ότι ξεκινάει από σήμερα ομάδα αντιεξουσιαστών με ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η κατάληψη γίνεται στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ όπως αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση της ομάδας αντιεξουσιαστών στόχος της είναι να «να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια».

Ταυτόχρονα η ομάδα αναρχικών εξαπολύει επίθεση μέσω της ανακοίνωσής της και κατά του ΚΚΕ αναφέροντας ότι «καπηλεύεται την ιστορία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

Η κατάληψη γίνεται προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματά τους τα οποία αφορούν και σε μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Η κατάληψη έρχεται τη στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες αναρχικοί από την βορειοανατολική Ευρώπη έχουν έρθει στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία της Παρασκευής για το Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ήδη σε συναγερμό καθώς την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις στου ΕΜΠ το φεστιβάλ «Εξέγερση» στο οποίο συμμετείχαν περίπου 100 αναρχικοί από τους οποίους οι μισοί ήταν αλλοδαποί. Ειδικότερα αναφέρει ότι επρόκειτο για 30 αναρχικούς από χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης και 15 Αλβανοί που ζουν στην Αθήνα.

Το εν λόγω φεστιβάλ ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα και ακολούθησε η ανάρτηση για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομία έχει προχωρήσει τις τελευταίες μέρες σε συλλήψεις περίπου 6 αλλοδαπών.

 

ΣΧΟΛΙΑ