Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
10.3 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΗΕ:Η πανδημία του κορωνοϊού είναι η χειρότερη παγκόσμια κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Περιφέρεια: «Να κλείσει το νότιο πάρκο» – «Εκτελούμε εντολές του κράτους», απαντά ο Δήμος Τα δέκα γήπεδα στα οποία έχουν γίνει οι περισσότεροι αγώνες Η απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων ίσως δεν αρκεί για να μη μεταδοθεί ο κορονοϊός Δήμος Πατρέων: Η κυβέρνηση αφήνει στον «αέρα» χιλιάδες εργαζόμενους στο πρόγραμμα άθληση Κορονοϊός: Κατηχητικό μέσω… YouTube Εμπόλεμη ζώνη λόγω κορονοϊού νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη! Εικόνες σοκ Τρίμηνη παράταση των δόσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε πάνω από 13.000 έχει δοθεί πρόστιμο 150 ευρώ Κοροναϊός : Τι ισχύει για την τηλεργασία Εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ – Τι αγοράζουν οι καταναλωτές Πάτρα: Το κείμενο των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής που γίνεται «κύμα» διαμαρτυρίας

Ποιες αποδείξεις θα μετρούν διπλά

Το μέτρο, που αναμένεται να νομοθετηθεί τον Απρίλιο, στήνει διπλή παγίδα στη φοροδιαφυγή και δίνει μπόνους στους φορολογούμενους. Ποια είναι τα 20 επαγγέλματα που αφορά η ρύθμιση.

Κίνητρα στους φορολογούμενους να ζητούν αποδείξεις με τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών από κλάδους υψηλής επικινδυνότητας θα δώσει η κυβέρνηση με ρύθμιση που θα καταθέσει στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με τις τράπεζες και το ΙΟΒΕ, οι δαπάνες από επαγγελματίες που θεωρούνται ύποπτοι φοροδιαφυγής σχεδιάζεται να μετρούν διπλά στο «χτίσιμο» του 30% του εισοδήματος που πρέπει να δαπανηθεί το 2020 μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η παρέμβαση αφορά περισσότερα από 20 επαγγέλματα και υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών που ενδεχομένως να αυξηθούν μέχρι την ενσωμάτωση της τελικής πρότασης στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στη Realmoney

ΣΧΟΛΙΑ