ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πιθανή η αλλαγή σύνθεσης της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής

Συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι  η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είναι, όμως, πιθανό να είναι η πρώτη και τελευταία φορά που συνεδριάζει με αυτή τη σύνθεση.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ΑΣΚ-ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) που δεν συμμετέχει σε αυτή αλλά έχει δύο έδρες στο Γενικό Συμβούλιο, είναι πολύ πιθανό να κάνει ένσταση καθώς, σύμφωνα με στελέχη της, δεν τηρήθηκαν οι καταστατικές διαδικασίες στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΓΣ.

Τι έχει συμβεί: Στη νέα ΕΕ συμμετέχουν πέντε μέλη της «πράσινης» ΣΥΝΑΝ, τρία της ΔΑΣ-ΟΤΑ, δύο της ΔΑΚΕ και ένας από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, ο εκπρόσωπος του οποίου, τελικώς, δεν μπήκε σε κλήρωση με την ΑΣΚ-ΟΤΑ καθώς ψηφίστηκε από τρία μέλη του Γενικού Συμβουλίου (δύο το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και ένα των Αγωνιστικών Συσπειρώσεων).

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΑΣΚ-ΟΤΑ, θα έπρεπε να έχει γίνει κλήρωση όχι για την έδρα του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ αλλά για την δεύτερη έδρα της ΔΑΚΕ. Κι αυτό γιατί στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, οπότε και έγινε η σχετική ψηφοφορία απουσίαζε ένα από τα μέλη της στο ΓΣ (σ.σ. ο Χρήστος Γερούτης από το δήμο Αθηναίων, με το παρασκήνιο  σχετικά με την εκούσια, όπως όλα δείχνουν, απουσία του, να είναι πλούσιο), με αποτέλεσμα η ΔΑΚΕ να μείνει με πέντε μέλη.

Καθότι το μέτρο για την ΕΕ είναι 3 (σ.σ. τρία μέλη του ΓΣ εκλέγουν ένα μέλος της ΕΕ), η ΔΑΚΕ εξέλεξε το ένα μέλος και στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται στην ΑΣΚ-ΟΤΑ, η δεύτερη θέση θα έπρεπε να έχει μπει σε κλήρωση ανάμεσα στη ΔΑΚΕ (υπόλοιπο δύο μέλη στο ΓΣ) και την ΑΣΚ-ΟΤΑ που έχει επίσης δύο μέλη στο Γενικό Συμβούλιο.

Κάτι όμως που εκ παραδρομής (;) δεν έγινε, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με στελέχη της ΑΣΚ-ΟΤΑ να υπάρξει αλλοίωση του αποτελέσματος.

ΣΧΟΛΙΑ