ΠΟΕΔΗΝ: Πέθανε καρκινοπαθής – Μοιραία η έλλειψη αξονικού τομογράφου στο «Σισμανόγλειο»

Περιστατικό θανάτου μίας γυναίκας καρκινοπαθούς, η οποία χρειάστηκε να διακομιστεί σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», επειδή στο «Σισμανόγλειο» δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος, φέρνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η γυναίκα, που είχε επιβαρυμένο ιστορικό, μεταφέρθηκε στην εφημερία του «Σισμανογλείου» το πρωί με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα αξονική τομογραφία, που δεν μπορούσε να γίνει στο νοσοκομείο γιατί ο τομογράφος ήταν χαλασμένος, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η γυναίκα διακομίστηκε στο «Αμαλία Φλέμινγκ», όπου κατέληξε λίγη ώρα αφού υποβλήθηκε στην εξέταση.

«Εάν ήταν σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος του ‘Σισμανογλείου’ θα γλίτωνε την ταλαιπωρία, θα ήταν πιο άμεση η ιατρική αντιμετώπιση και μπορεί να ζούσε», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι έχει υπογραμμίσει και στο παρελθόν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς από την έλλειψη αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία.

«Και πόσοι άλλοι ασθενείς, τροχαία ατυχήματα έχουν τραγική κατάληξη ή μένουν ανάπηροι εξαιτίας της καθυστέρησης στην διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου;», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: Real News – Κοινωνία

ΣΧΟΛΙΑ