Πατουλίδου: Θα συνεχιστεί η προσπάθεια για απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

«Θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων ,αλλά θα πρέπει και όλοι να επιδείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό στην πόλη» δήλωσε η αντιπεριφειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενη στις προσπάθειες που έγιναν στις αρχές του μήνα, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, γνωστοποίησε ότι απομακρύνθηκαν εκατοντάδες διαφημιστικές πινακίδες και αεροπανό από την περιφερειακή οδό, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και τη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής προς το αεροδρόμιο. Παράλληλα, τα συνεργεία απομάκρυναν πινακίδες που προϋπήρχαν στη βάση κάθε κολώνας, κλαδιά, πεσμένα δέντρα και άλλα αντικείμενα.

«Τα συνεργεία μάζευαν ένα φορτηγό υλικά από κάθε κολώνα. Οι πινακίδες κατέβηκαν, όμως είδα με πόνο ψυχής ότι ξαναμπήκαν από συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο.

Τα πρόστιμα είναι 700 ευρώ για κάθε πινακίδα και ζήτησα να αυξηθεί το ποσό του προστίμου, ώστε να συμμορφωθούν οι παραβάτες.

Αύριο θα ξαναβγεί συνεργείο, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να φωτογραφήσει τα σημεία και να κατεβάσει τις πινακίδες.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε οι 35 πινακίδες που μπήκαν τώρα να μη γίνουν 100», τόνισε η κ. Πατουλίδου.

Μεταφράστηκε στην κινεζική γλώσσα το τουριστικό portal της Περιφέρειας

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στη Μητροπολιτική Επιτροπή, η κ. Πατουλίδου μίλησε για τη λειτουργία τουριστικού portal στην κινεζική γλώσσα, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Συμμετείχαμε στη ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Κίνα.

Το τουριστικό portal της Περιφέρειας μεταφράστηκε στα κινεζικά και ήδη λειτουργεί» σημείωσε και επισήμανε ότι το εν λόγω portal είναι προσβάσιμο από την κινεζική μηχανή αναζήτησης baidu, το αντίστοιχο google της Κίνας.

Δράσεις ενημέρωσης για την ενέργεια αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό στο κοινό.

«Ούτως ή άλλως, το 2018 είναι έτος Κίνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε να αυξήσουμε για την Ελλάδα τον αριθμό των τουριστών από την Κίνα» πρόσθεσε.

Ενημέρωση για το αθλητικό κέντρο ΚΑΠΠΑ

Η κ. Πατουλίδου αναφέρθηκε και στο θέμα του Κέντρου Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠΠΑ), το οποίο βρίσκεται στην Περαία.
 
Με αφορμή την προ ημερών επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού στην περιοχή, υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησής του για την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ, ενώ τόνισε ότι στη Μίκρα βρίσκονται 30 δωμάτια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ξενοδοχειακή υποστήριξη ομάδων που επισκέπτονται προπονητικές εγκαταστάσεις.

Πρότεινε, μάλιστα, να χρηματοδοτήσει η Αντιπεριφέρεια τα έργα αποκατάστασης του δρόμου που οδηγεί στο ΚΑΠΠΑ, εφόσον, όμως διευκρινιστεί ο τρόπος λειτουργίας του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πηγή: Real News – Κοινωνία

ΣΧΟΛΙΑ