«Παρατασιούχοι» 3Κ: Έφτιαξαν Σωματείο και ζητούν μονιμοποίηση (φωτο)

Σωματείο με στόχο να παλέψουν οργανωμένα για την δικαίωσή-μονιμοποίησή τους τους δημιούργησαν οι «παρατασιούχοι» και στη συνέχεια υποψήφιοι της 3Κ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πλέον άνεργοι.

Έχουν, δε, προγραμματίσει ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Τρίτη 12 Φλεβάρη «με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για το δικαίωμα στη δουλειά . Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6μμ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ

Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Η δύναμη είναι στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους. Την ελπίδα την βρισκεις στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη .Σαν ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ κάνουμε γνωστό σε όλους ότι δεν είμαστε αλλά και ουδέποτε θα βρεθούμε κάτω από κομματική ομπρέλα!

Στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν να απαντήσει στη χρόνια ομηρία χιλιάδων εργαζομένων, αλλά να διαχειριστεί προβλήματα που οξύνονται στους δήμους λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και να ανανεώσει τις προσδοκίες των συμβασιούχων ότι μια «κυβέρνηση της αριστεράς», μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά τους.

Τέτοιες αυταπάτες καλλιεργούσε και σαν αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος άλλοτε τις ευρωπαϊκές Οδηγίες, άλλοτε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις

Καλούμε, έστω και τώρα, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Με νομοθετική παρέμβαση να μονιμοποιήσει τώρα το προσωπικό.

Η πρόταση, που θα κατατεθεί στη Βουλή έχει ως εξής: «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ