Παραλήρημα Μπαρμπαρούση: «Ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από εμάς»

Για «δαιμονοποίηση» του χαιρετισμού που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ μίλησε στην απολογία του ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος απολογούμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, υπερασπίστηκε μετ’ επιτάσεως το ναζιστικό χαιρετισμό αλλά αρνήθηκε πως είναι ρατσιστής αφού, όπως είπε, έχει παντρευτεί δύο φορές αλλοδαπές.

Διαφορετική γραμμή πάντως ως προς το ναζιστικό χαιρετισμό ακολούθησε, στη δική του απολογία, ο επίσης πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν επιτρεπόταν από το κόμμα, ενώ αρνήθηκε τα περί στρατιωτικής ομοιόμορφης ενδυμασίας των μελών, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος είχε πάει σε πορεία με…μαγιό!!! Επέδειξε μάλιστα και τη σχετική φωτογραφία στο δικαστήριο για να πείσει πως «ο καθένας ντύνεται όπως θέλει».

Ο Ηλίας Παναγιώταρος διαφοροποιήθηκε όμως και στην εκδοχή που έδωσε αρχικά για το λόγο της κινητοποίησης που υπήρξε τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου  Φύσσα, αφού είπε πως  εκείνη την ημέρα ετοίμαζαν διανομή τροφίμων και όχι ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου. Όταν του επισημάνθηκε όμως πως άλλοι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι θα γινόταν ομιλία και ότι εκείνη τη νύχτα βγήκαν να μοιράσουν τρικάκια, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να ..διορθώσει το «λάθος» του, λέγοντας πως «μπορεί να γινόταν ομιλία, δεν το ξέρω, ήξερα για διανομή μετά από κάποιες ημέρες».

Όσο για τους  Γ. Ρουπακιά, Ι. Καζαντζόγλου και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Ηλίας Παναγιώταρος υποστήριξε ότι τους γνώρισε εκ των υστέρων. «Το επόμενο πρωί έμαθα για το περιστατικό. Μου είπαν για ποδοσφαιρικό γεγονός. Έμαθα τα ονόματα. Εκεί άκουσα το όνομα Ρουπακιάς και ότι είναι στα γραφεία της Νίκαιας. Κάποια στιγμή μαθεύτηκε ποιος είναι αυτός. Στην πορεία μαθαίναμε ονόματα, όπως όλοι» είπε ο κατηγορούμενος.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος υποστήριξε πως ήταν άμεση η αντίδραση της Χρυσής Αυγής. «Όποιον εμπλεκόταν,  τον διαγράψαμε χωρίς εξηγήσεις! Μιλάμε για φόνο, όχι απλή εξύβριση. Τον Πατέλη δεν τον ξαναείδαμε. Εκείνη την ημέρα κλείσαμε τα πάντα. Τους έδιωξε όλους» .  Ο κατηγορούμενος επέμεινε μάλιστα στους ισχυρισμούς του, ακόμη κι όταν πληροφορήθηκε από το δικαστήριο,  ότι ο Γ. Πατέλης έχει πει ότι  δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με την Χρυσή Αυγή και δεν τον έδιωξε κανείς, αλλά και ο Ν. Μίχος ανεφερε πως ζήτησε διαγραφές οι οποίες όμως δεν έγιναν.

Σύμφωνα πάντως με τον κατηγορούμενο πρώην βουλευτή «ο μόνος σοβαρός θεσμός είναι ο στρατός», αν και αρνήθηκε πως η Χρυσή Αυγή είχε στρατιωτική δομή. «Μακάρι να είχε γιατί ο μόνος σοβαρός θεσμός είναι ο στρατός. Δείτε τι συμβαίνει σε σεισμούς και καταποντισμούς. Μόνο ο στρατός λειτουργεί», είπε ενώ αυτοπροσδιορίστηκε ως «λαϊκός εθνικιστής, χριστιανός ορθόδοξος». Όταν ερωτήθηκε ωστόσο για την παρουσία του στο θέατρο Χυτήριο απάντησε  ότι θα πήγαινε ακόμη κι αν δεν ήταν βουλευτής: «Έκαιγαν το Χριστό. Τους στόλισα κάποιους εκεί. Έλεγαν ότι ήθελαν. Είχε αντιδράσει η Εκκλησία τότε. Ήταν απλά ο Ηλίας Παναγιώταρος, όχι ο βουλευτής ή η Χρυσή Αυγή. Είμαι ενεργός πολίτης».

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς «σκουπίδια και υπάνθρωποι» για τους αλλοδαπούς, συμφώνησε με τους υπόλοιπους βουλευτές λέγοντας ότι «υπάνθρωποι είναι όσοι κάνουν παράνομες πράξεις, είτε είναι Έλληνες, είτε αλλοδαποί». Υπεραμύνθηκε πάντως της απόφασης του κόμματος για τον αποκλεισμό των αλλοδαπών από τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής. «Αυτούς τους ταΐζουν τόσες ΜΚΟ. Είναι χορτάτοι. Ο Έλληνας πεινάει σήμερα κυρία Πρόεδρε». Αντίστοιχη αντίδραση είχε όταν ερωτήθηκε και για την «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες», εξηγώντας ότι η Χρυσή Αυγή είχε τράπεζα αίματος. «Όταν έπαιρνε ένας φίλος κι έλεγε έχω ανάγκη αίμα εμείς δίναμε. Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έπαιρναν αίμα από εκεί, αλλά μας ζητούσαν πολλοί και δίναμε».

Ο κατηγορούμενος πάντως για όλα τα επεισόδια που ερωτήθηκε υποστήριξε πως δέχτηκαν επίθεση, όπως στην περίπτωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα. «Μας κάλεσαν να καθαρίσουμε την κόπρο  του Αυγεία  Να ιδρύσουμε ένα καινούργιο σωματείο. Δηλαδή όταν ο κύριος Πολάκης είπε σας τρώω για πρωινό  τι εννοούσε; Είναι πολιτική ορολογία. Η δικογραφία είναι τερατούργημα» σχολίασε.

«Η Σκορδέλη είναι μια κάτοικος νεοδημοκράτισα βαμμένη και αγανακτισμένη με την κατάσταση στην περιοχή. Πηγαίναμε εκεί όταν μας καλούσαν για συμπαράσταση. Μόνο που μας έβλεπαν… ηρεμούσαν. Αισθάνονταν πιο ασφαλείς» ανέφερε.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης ο οποίος χαρακτήρισε «άσχημο πράγμα» τη δολοφονία Φύσσα,  ξεκίνησε την απολογία του, λέγοντας ότι εντάχθηκε, το 2010 στη Χρυσή Αυγή. «Την παρακολουθούσα από το γυμνάσιο. Είχα πάει σε ένα μνημόσυνο για τους ανθρώπους που σκότωσε ο Βελουχιώτης, που σκότωσε ένα Σύνταγμα ολόκληρο. Εκεί γνώρισα τον Ρήγα και μου είπε να μπω στο ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια γιατί δεν είχαν άτομα. Τότε ήρθα πρώτος σε σταυρούς όποτε το 2012 μου έγινε πρόταση να κατέβω στις εθνικές εκλογές. Μου το πρότεινε ο κουμπάρος μου ο Ντάικος, εγώ ζήτησα του τηλέφωνο του Μιχαλολιάκου που μου έκανε την τιμή» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι μέχρι τότε πήγαινε «με άλλους συναγωνιστές σε εκδηλώσεις για σφαγές από κουμουνιστές».

Ερωτώμενος από έδρας για τους αλλοδαπούς, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής  υποστήριξε ότι υπάρχει «λαθρομετανάστευση, κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα εισβολή στην πατρίδα μας και έτσι πρέπει να το εκλάβουμε».. όσο για τις ασπίδες που είχε βρεθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, είπε ότι « τις είχαμε για τους εξουσιαστές -οι πατεράδες τους είναι στη Βουλή άρα δεν είναι αντιεξουσιαστές- και τις είχαμε για προστασία. Υπήρχε κι ένα τσεκούρι για τα ξύλα της σόμπας».

Για την ενδυμασία των μελών της Χρυσής Αυγής και τα παραγγέλματα είπε: «Εμείς προσπαθούσαμε να μη πηγαίνουμε σαν ασκέρι. Θέλαμε να είμαστε συγκροτημένοι, όχι με παραγγέλματα αλλά να είμαστε μαζί. Φορούσαμε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που τη βάζαμε και σε εκδηλώσεις. Και στα γήπεδα έτσι πας ή σε μεγάλες εκδηλώσεις. Κάποιοι το φορούσαν το μπλουζάκι με στρατιωτικό παντελόνι, κάποιοι με τζιν. Δε μπορούσες να πεις στον άλλο τι θα φορέσει αν του αρέσει έτσι».

Όταν ερωτήθηκε από την Πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα περιστατικά στη Χερσόνησο της Κρήτης, ο Μπαρμπαρούσης χαρακτήρισε τον τότε επικεφαλής της αστυνομίας «ανίκανο ή ηλιθιο», υποστηρίζοντας:

«Θα μας σκότωναν! Αντί να κλείσει την είσοδο στη μέση, μπορούσαν να μπουν ροπαλοφόροι μέσα! Εμείς κινδυνεύαμε, γι’ αυτό το είπε ο Κασιδιάρης το «μέχρι το βράδυ θα έχουμε νεκρούς».

Όταν ερωτήθηκε για τους μαιάνδρους, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι η Βουλή είναι γεμάτη σβάστικες στο πάτωμα. «Αν τους πειράζουν αυτά τα ναζιστικά που λένε για τη σβάστικα που είναι ελληνικό σύμβολο, να κόψουν την λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί έγινε πρώτη φορά το 36 στο Βερολίνο. Χαιρετάω κανονικά. Απλώς χαιρετάω. Δηλαδή αν χαιρετούσα έτσι (σς: κάνει κίνηση) θα ήμουν από τη Μύκονο; Ο χαιρετισμός είναι γλώσσα του σώματος. Το δεξιά είναι το θετικό, το αριστερά το αρνητικό. Ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από εμάς. Πως θα χαιρετίσεις τη σημαία ή ένα τιμώμενο πρόσωπο; Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια» κατέληξε ο πρώην βουλευτής.

ΣΧΟΛΙΑ