Πήρε θέση ο καθηγητής Σύψας – Τις επόμενες μέρες θα τα δούμε όλα

Σχετικά με τις προβλέψεις για υποχώρηση της πανδημίας, ο Ν. Σύψας σημείωσε ότι εάν πάνε όλα καλά και βάσει του παραδείγματος της Κίνας, θα είμαστε τυχεροί εάν τον Μάιο αρχίσουν να πέφτουν οι καμπύλες.
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας προειδοποιώντας πως τις επόμενες μέρες ο κορονοϊός θα δείξει τα δόντια του, ενώ μάλιστα τόνισε πως το μόνο όπλο απέναντι στον κορονοϊό είναι η καραντίνα. «Είναι το τελευταίο χαρτί που έχουμε γιατί αλλιώς μας περιμένει καταστροφή», ανέφερε. Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής είπε πως επειδή ο κορονοϊός θα μας δείξει τις επόμενες μέρες τα δόντια του, θα πρέπει «να κρυφτούμε στα σπίτια μας».

«Τώρα είναι η ώρα άπαντες να δείξουν τη μεγαλύτερη συμμόρφωση στις οδηγίες. Πρέπει να είναι πολύ σημαντικός ο λόγος για να βγει κανείς από το σπίτι. Δεν πρέπει να διασπαρεί άλλο ο ιός, για να περάσει ο Απρίλιος χωρίς μεγάλες απώλειες” είπε χαρακτηριστικά ο Νικόλαος Σύψας. Επανέλαβε μάλιστα ότι το μόνο “όπλο” απέναντι στον ιό είναι η καραντίνα, ενώ σε ερώτηση για το εάν τελικά ο κορονοϊός πλήττει και νέους, απάντησε: “όλοι μας είμαστε ευάλωτοι». Σχετικά με τις προβλέψεις για υποχώρηση της πανδημίας, ο Ν. Σύψας σημείωσε ότι εάν πάνε όλα καλά και βάσει του παραδείγματος της Κίνας, θα είμαστε τυχεροί εάν τον Μάιο αρχίσουν να πέφτουν οι καμπύλες.nikos-sipsas

Κληθείς να απαντήσει για το πώς οι θερμοκρασίες και ο καλός καιρός μπορούν να επηρεάσουν την πορεία του ιού, απάντησε ότι όντως φαίνεται ότι η άνοδος της θερμοκρασίας επηρεάζει τη διασπορά του. Ρόλο όμως παίζει και η υγρασία, όπως είπε. «Μην περιμένουμε τον καιρό να μας σώσει, να το περιμένουμε από τον εαυτό μας», πρόσθεσε ο Νικόλαος Σύψας.

ΣΧΟΛΙΑ