Πέθανε ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Μιχάλης Βλασταράκος, που είχε διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Μιχάλης Βλασταράκος ήταν γεννημένος το 1948 στην Αρεόπολη, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Σε ανακοίνωση, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σημειώνει πως “ο ιατρικός κόσμος θα θυμάται πάντα την προσφορά του στα κοινά”, ενώ ο υπουργός Υγείας εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Μιχάλη Βλασταράκου και τα συλλυπητήριά του στους οικείους.

Ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter: “Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Πρώην Πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου. Τίμησε το λειτούργημα του Ιατρού και ως διακεκριμένος επιστήμονας, υπηρέτησε το Ε.Σ.Υ. όπως & τον ιδιωτικό τομέα. Ένας ωραίος άνθρωπος. Συλλυπητήρια στους οικείους του”.

“Με θλίψη αποχαιρετούμε τον τ. πρόεδρο του ΠΙΣ, Μιχάλη Βλασταράκο ο οποίος έφυγε σήμερα από κοντά μας. Είχε ειδικότητα ωτορινολαρυγγολόγου και επί σειρά ετών, από το 2004 ως το 2012 κατείχε την θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Ενώ μετά από μακρά πορεία στα κοινά, η Πολιτεία του είχε εμπιστευθεί και θέση ευθύνης στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Σωτηρία» το 1993. Από τον Μάρτιο του 2012 ως τον Μάρτιο του 2019, ο Μιχάλης Βλασταράκος διετέλεσε πρόεδρος του ΠΙΣ ενώ επί σειρά ετών, από το 2008, ήταν μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου. Ήταν γεννημένος το 1948 στην Αρεόπολη, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Ο ιατρικός κόσμος θα θυμάται πάντα την προσφορά του στα Κοινά”, αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Από την πλευρά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει: «Με βαθύτατη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πληροφορήθηκε την απώλεια ενός εκλεκτού και διακεκριμένου μέλους του Ι.Σ.Α., εκλέκτορα στον Π.Ι.Σ.,πρώην Προέδρου του Π.Ι.Σ. και επί σειρά ετών Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών του Ι.Κ.Α. (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) Μιχάλη Βλασταράκου. Ο Πρόεδρος κ. Πατούληςκαι τα Μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του».

ΣΧΟΛΙΑ