Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018
25.5 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεοδωράκης: O κ. Τσίπρας όμηρος του κ. Καμμένου Αθώοι 11 κατηγορούμενοι για δάνεια 61 εκ. δολαρίων της FBB σε ναυτιλιακές εταιρείες «Υπάρχουν πτώματα παιδιών παντού». Αδιανόητες σκηνές στο μακελειό του κολλεγίου – video, pics Αφαιρέθηκαν δύο όγκοι από το συκώτι του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Πάτρα: Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Λαϊκό Φροντιστήριο Συνεδριάζει εκτάκτως η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Ν. Κοτζιά – Διαψεύδονται σενάρια για αποχώρηση από την κυβερνητική πλειοψηφία Εξελίξεις για το Brexit: Συνάντηση Γιούνκερ-Μέι στις 5.30 – Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου Εκτελέστηκε δι’ απαγχονισμού ο άνδρας που βίασε και σκότωσε 6χρονη στο Πακιστάν Παραίτηση Κοτζιά: Πως φτάσαμε στο διαζύγιο και την κυβερνητική κρίση – Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι «Φωτιά» στα Σκόπια. Αποχώρησε η αντιπολίτευση από το Κοινοβούλιο. «Κόψτε το θέατρο να καταψηφίσουμε να… τελειώνουμε.» Συνάντηση Ανδρέα Ριζούλη με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τεληγιορίδου Μητροπολίτης Χρυσόστομος: Δεν υπάρχει σχίσμα, υπάρχει ρήγμα

Ουρές καταναλωτών στη ΔΕΗ λόγω… ΕΛΤΑ

Μια απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες καταναλωτές οι οποίοι τόσους μήνες πλήρωναν τους λογαριασμούς του ρεύματος της ΔΕΗ μέσω των ΕΛΤΑ.

Για την ιστορία να πούμε ότι τα ΕΛΤΑ παρακρατούσαν τα ποσά με αποτέλεσμα τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις να εμφανίζονται ως ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες αν και έχουν πληρώσει κανονικά το ποσό του ρεύματος που τους αναλογεί.

Και το βασικό χάνουν και την έκπτωση συνέπειας του 15% καθώς παρουσιάζονται ως υπερήμεροι.

Σήμερα, Τετάρτη, σε μια βόλτα από υποκατάστημα της ΔΕΗ μπορεί κάποιος να αντικρίσει την απόγνωση και την απελπισία χιλιάδων καταναλωτών. Περιμένοντας από το πρωί στις 7:30 για να ανοίξουν οι πόρτες να πάρουν το περίφημο χαρτάκι με το νούμερο και να περιμένουν να εξυπηρετηθούν.

Συνωστισμός, ουρές, άνθρωποι όλων των ηλικιών διαμαρτύρονται γιατί ανοίγοντας τους φακέλους με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, διαπίστωναν ότι χαρακτηρίζονται ως ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες.

Οι διαμαρτυρίες του κόσμου στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ είναι καθημερινές.

«Τόσα χρόνια δεν έχω αφήσει απλήρωτο λογαριασμό, παρά το γεγονός ότι μου έχουν κόψει την σύνταξη», λέει με παράπονο η κ. Μαρία.

«Και εγώ φοβάμαι μήπως μου κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, πρόκειται για την επιχείρησή μου», αναφέρει ο κ. Αποστόλης.

Και έρχεται και η απάντηση από την υπάλληλο της ΔΕΗ «τέλος με τα ΕΛΠΑ. Από εδώ και στο εξής οι πληρωμές στην τράπεζα ή στην ΔΕΗ».

Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει την παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή ο οποίος έχει καλέσει τις δύο εταιρείες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ακόμη και η καταναλωτική οργάνωση ΙΝΚΑ καλεί τους πολίτες στην υποβολή συλλογικής αγωγής εις βάρος των δύο εταιρειών.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι «το ΙΝΚΑ προτίθεται να ασκήσει συλλογική αγωγή του Ν. 2251/94 υπέρ των ελλήνων καταναλωτών ρεύματος από τη ΔΕΗ, οι οποίοι ενώ πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους έγκαιρα και με τη συμφωνία της σχετικής έκπτωσης που συμφωνήθηκε, τα ποσά παρέμειναν στα ΕΛΤΑ, μέσω των οποίων έκαναν τις πληρωμές τους».

 

ΣΧΟΛΙΑ