Οι αρχαιοφύλακες προσφεύγουν στο ΣτΕ για το Υπερταμείο

«Οι προσπάθειες εκφοβισμού των αρχαιοφυλάκων με οποιοδήποτε τρόπο θα πέσουν στο κενό, δεν φοβόμαστε και δεν θα ξεχάσουμε το θέμα του Υπερταμείου», αναφέρουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων σε επιστολή που δημοσιοποιούν, σύμφωνα με την οποία οι αρχαιολφύλακες επικροτούν και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια του ΣΕΑ και των δημάρχων Πατρών και Σπάρτης στο Συμβούλιο Επικράτειας για την ακύρωση των σχετικών νόμων που παραχωρούν την πολιτιστική μας κληρονομιά στο Υπερταμείο.

Η επιστολή του ΔΣ της ΠΕΥΦΑ
Η ΠΕΥΦΑ επικροτεί και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια του ΣΕΑ και των δημάρχων Πατρών και Σπάρτης στο Συμβούλιο Επικρατείας για την ακύρωση των σχετικών νόμων που παραχωρούν την πολιτιστική μας κληρονομιά στο Υπερταμείο.

Η ΠΕΥΦΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε νόμιμο τρόπο γιατί διαφαίνεται καθαρά πλέον ο εμπαιγμός της πολιτικής ηγεσίας.
Παλινωδίες και δικαιολογίες καθαρά τεχνικές όχι μόνο δεν καθησυχάζουν αλλά προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία.

Επίσης σας τονίζουμε ότι οι προσπάθειες εκφοβισμού των αρχαιοφυλάκων με οποιοδήποτε τρόπο θα πέσουν στο κενό, δεν φοβόμαστε και δεν θα ξεχάσουμε το θέμα του Υπερταμείου.

Είμαστε έτοιμοι και θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε την εκποίηση και το ξεπούλημα των μνημείων μας.

Οποίος θέλει μπορεί να ενοικιάσει ή να πουλήσει την δική του περιουσία.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία ανήκουν στον ελληνικό λαό δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση και σε κανένα κόμμα.

ΣΧΟΛΙΑ