Ξεκινούν έλεγχοι σε επιχειρήσεις και Μέσα Μεταφοράς για τήρηση των μέτρων κατά κορονοϊού

Η ανησυχία που υπάρχει λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας φαίνεται να ενατικοποιεί τους ελέγχους της Πολιτείας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόγραμμα εκτεταμένων ελέγχων σε παντός είδους επιχειρήσεις και υπηρεσίες για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας ξεκινά το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα.

Τον γενικό συντονισμό τον έχει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Αρχής στην «Καθημερινή», Άγγελου Μπίνη, από την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνονται έλεγχοι σε όλων των ειδών τις επιχειρήσεις αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς με σκοπό να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σημειώνεται πως έχει σημάνει συναγερμός τόσο στο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Υγείας μετά την αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία οφείλονται στην χαλαρότητα που δείχνουν οι πολίτες αλλά και στους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός πριν ξεφύγει η κατάσταση αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε εντατικούς ελέγχους και σε αύξηση των προστίμων, κάτι που αρχικά ήθελε να αποφύγει το Μαξίμου λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει από την πανδημία.

ΣΧΟΛΙΑ