Νεκρό 3χρονο αγοράκι από τη σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με λέμβο μεταναστών

Συνεχίζονται οι έρευνες για 26χρονο αγνοούμενο

Νεκρό ανασύρθηκε το τρίχρονο αγοράκι που αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κω, μετά τη σύγκρουση περιπολικού σκάφους του Λιμενικού με λέμβο που μετέφερε μετανάστες, τα ξημερώματα. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 26χρονου αγνοούμενου.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μικρό παιδί είχε καταγωγή από το Ιράκ.

Νωρίτερα, 28χρονος αγνοούμενος περισυνελέγη σώος και καλά στην υγεία του από πλωτό του λιμενικού. O 28χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω.

Στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 34 άτομα, ανάμεσά τους και μία έγκυος (έχουν περισυλλεγεί 32). Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν έξι μετανάστες και πρόσφυγες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού. Δύο εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις πρώτες πληροφορίες, που ελέγχονται, η λέμβος που μετέφερε τους πρόσφυγες δεν διέθετε καμιά απολύτως σήμανση, ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτήν δεν φορούσαν σωσίβια. Διευκρινίστηκε επίσης ότι και τα δύο σκάφη βρίσκονταν εν κινήσει όταν συγκρούστηκαν.

Οι έρευνες στο σημείο του συμβάντος συνεχίζονται από τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Στο σημείο βρίσκεται επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

ΣΧΟΛΙΑ