Νεκρό βρέφος: Στη δικαιοσύνη κατά του ιατροδικαστή οι Σύροι

Είχε δηλώσει πως πρόκειται για σεξουαλική κακοποίηση

Προσφυγή στα δικαστήρια κατά του ιατροδικαστή προανήγγειλε ο Αρουάν Μπακρίν, ο δικηγόρος του πατέρα του 11μηνου κοριτσιού που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή. Ο ίδιος ο πατέρας δήλωσε σε συνέντευξή του ότι δεν προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ωστόσο η προσφυγή θα γίνει από τον Σύνδεσμο των Σύρων στην Ελλάδα, όπως είπε ο δικηγόρος Αρουάν Μπάκρι.

«Δόξα τω Θεώ έλαμψε η αλήθεια, από όλες τις πλευρές», είπε ο πατέρας Τζαμάλ Σαλέμ, που έκανε λόγο στον ΑΝΤ1 για «διπλό χτύπημα» αφού όχι μόνο έχασε το κοριτσάκι του, αλλά κατηγορήθηκε και για το βιασμό του.

«Ξεκάθαρα θα το κάνω, ο πατέρας τους συγχώρεσε, πρωτύτερα έκανε κάτι δηλώσεις και ανέφερε ότι δικαιώθηκε αλλά εμείς, ο σύνδεσμος των Σύρων στην Ελλάδα θα το κάνουμε για να δώσουμε μάθημα ότι πρέπει να σκέφτονται πριν μας χαρακτηρίσουν βιαστές των παιδιών μας. Δυστυχώς, βιάστηκε ο ιατροδικαστής και έβγαλε πόρισμα κατευθείαν, τις πρώτες ώρες. Επέμενε ότι είναι σεξουαλική βία», είπε ο συνήγορος της οικογένειας. Παράλληλα, ευχαρίστησε την ελληνική αστυνομία για την επιμονή που έδειξε στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του βρέφους, που οι γονείς του μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις του την Κυριακή στο Παίδων «Αγία Σοφία» συμπέρανε παρά φύσιν κακοποίηση του παιδιού, με τις δηλώσεις του αναφορικά με τα συμπεράσματά του να κάνουν το γύρο των Μέσων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

«Να είμαστε πιο προσεκτικοί προτού μιλήσουμε στα Μέσα», συνέστησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, που έκανε λόγο για «βιαστικά συμπεράσματα», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινών στον εν λόγω ιατροδικαστή.

 

ΣΧΟΛΙΑ