Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019
18.5 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κατάσταση καταστροφής η Βενετία-Η δεύτερη μεγαλύτερη πλημμύρα στην ιστορία της (ΦΩΤΟ) Βορίδης: Δεν γίνεται επιβολή του νόμου με τριαντάφυλλα Ηλεία: Πλήρωσε για κινητό και παρέλαβε φυλλάδια και καλλυντικά Πάτρα: Πιάστηκαν αδέλφια που πουλούσαν λαθραία τσιγάρα στη λαϊκή Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας συμβασιούχων του Δήμου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανοίγει νέος κύκλος για τη διεκδίκηση αναδρομικών στις επικουρικές συντάξεις Τι αποκαλύπτουν τα χειρόγραφα σημειώματα του καπετάνιου που βρέθηκε μέσα σε καταψύκτη Κέρκυρα: Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης 41χρονου από χαράδρα Πάτρα-Πύργος: Παζάρια εργολάβων και διαφωνίες για ένταξη του έργου στην Ολυμπία Οδό Πάτρα: Συλλυπητήρια Κ. Πελετίδη για το θάνατο του Βασίλη Ταβαντζή M. Σκανδάμης: Πολιτικά ευνουχισμένοι όσοι μπαίνουν σε μια κυβέρνηση με αμιγή δεξιά χαρακτηριστικά Χανιά: Κατέρρευσε η διάβαση στον Κερίτη (VIDEO)

Νίκη των υποψηφίων της ΝΔ και ενός «αντάρτη» στις Περιφέρειες

Πατούλης στην Αττική, Μπακογιάννης στην Αθήνα, Ζέρβας σε Θεσσαλονίκη, Μώραλης στον Πειραιά

Νίκη των επίσημων υποψηφιοτήτων της ΝΔ στις έξι από τις επτά περιφέρειες δείχνουν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών, ενώ σε μία περιφέρεια ο «αντάρτης» επικρατεί της επίσημης «γαλάζιας» υποψηφιότητας.

Στην Αττική επικρατεί ο Γιώργος Πατούλης με 65,88% έναντι της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία λαμβάνει 34,12% (ενσωμάτωση 90,65%).

Στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη φέρεται να επικρατεί ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με 51,54%, ενώ ο Χριστόδουλος Τοψίδης (ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ) λαμβάνει ποσοστό 48,46% (ενσωμάτωση 41,38%).

Στη Δυτική Ελλάδα επικρατεί ο Νεκτάριος Φαρμάκης με 55,77%, έναντι του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος λαμβάνει 44,23% (ενσωμάτωση 39,32%).

Στα Ιόνια Νησιά η Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, η οποία λαμβάνει το 59,35% των ψήφων θα διαδεχτεί στην περιφέρεια τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος έχει την προτίμηση του 40,65% των ψηφοφόρων (ενσωμάτωση 36,85%).

Στη Στερεά Ελλάδα προηγείται ο Φάνης Σπανός με 51,61% έναντι του Απόστολου Γκλέτσου (ανεξάρτητος), ο οποίος λαμβάνει το 48,39% (ενσωμάτωση 45,75%).

Στην Πελοπόννησο ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επικρατεί με ποσοστό 53,44%, θα διαδεχτεί τον Πέτρο Τατούλη (ανεξάρτητος), που προτιμήθηκε από το 46,56% των ψηφοφόρων.

Τέλος, στο Βόρειο Αιγαίο ο Κώστας Μουτζούρης, που είναι ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ επικρατεί με 55,10% της νυν περιφερειάρχη, Χριστιάνας Καλογήρου (ΝΔ), η οποία λαμβάνει το 44,90% (ενσωμάτωση 49,34%).

Θρίαμβος του Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών με την ενσωμάτωση στο 89,29% ο κ. Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό – ρεκόρ 65,26%, και εκλέγεται άνετα δήμαρχος Αθηναίων στις επαναληπτικές εκλογές.

Μεγάλη ανατροπή στη Θεσσαλονίκη η νίκη του Κωνσταντίνου Ζέρβα έναντι του Νίκου Ταχιάου που ήταν ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ