Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον Σάββα Ξηρό μετά τις γιορτές (video)

Στο σπίτι του στον Βαρνάβα από σήμερα και για τις επόμενες έξι ημέρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος αναμένεται να κάνει πρωτοχρονιά εκτός φυλακών Κορυδαλλού. Την ίδια ώρα ο Σάββας Ξηρός ετοιμάζεται να καταθέσει νέο αίτημα αποφυλάκισης αμέσως μετά τις γιορτές, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, μετά την έκτη κατά σειρά χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος γι’ αυτό το διάστημα θα πρέπει να δίνει το «παρών» μια φορά την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στεφάνου.

Ο «Λουκάς» της 17Ν αναμένεται ότι θα συνεχίσει να κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος, για άδεια κάθε 60 ημέρες, ενώ σε περίπτωση που δεν παραβιάσει κάποιον όρο στο μέλλον οι άδειες που θα δίνονται θα είναι οκταήμερες.

Πληροφορίες του OPEN  αναφέρουν ότι ο Σάββας Ξήρος αναμένεται να κάνει νέο αίτημα για αποφυλάκιση αμέσως μετά τις γιορτές, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγες βδομάδες το Συμβούλιο Εφετών Πειραιώς, είπε όχι στην αποφυλάκισή του, κρίνοντας ότι για να βγει εκτός φυλακών θα πρέπει προηγουμένως να έχει εκτίσει 25 χρόνια φυλακή

ΣΧΟΛΙΑ