Νέα Κίος: Έκλεισαν το δρόμο για την εγκληματικότητα των Ρομά

Στα “κάγκελα” οι κάτοικοι

Κάτοικοι της Νέας Κίου στην Αργολίδα έκλεισαν συμβολικά την γέφυρα της Πάνιτσας στην είσοδο του χωριού από το Ναύπλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα των Ρομά που ζουν και δρουν στην περιοχή.

Οι κάτοικοι που έχουν φτάσει στο “αμήν” από τα συνεχιζόμενα κρούσματα κλοπών και βίας που υπάρχουν σε καθημερινή βάση στο χωρίο, έκλεισαν την γέφυρα μετά από ομόφωνη απόφαση συνέλευσης που έγινε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στην πλατεία του χωριού.

Διαμαρτύρονται και για την ελλειπή αστυνόμευση που έχει το χωριό, με αποτέλεσμα οι Ρομά να δρουν ανεξέλεγκτα και όπως λένε να μην υπάρχει σπίτι και επιχείρηση στην περιοχή που να μην έχει λεηλατηθεί τουλάχιστον μια φορά.

Η αγανάκτηση των κατοίκων ξεχείλισε με πρόσφατο περιαστικό κλοπής που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες από νεαρό Ρομά, που επιτέθηκε σε ηλικιωμένη στο κέντρο του χωριού την χτύπησε και της έκλεψε τα χρυσαφικά, ενώ συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα και διαπιστώθηκε πως ο δράστης είχε διαπράξει πλήθος αδικημάτων.

Οι κάτοικοι της Νέας Κίου παρέμειναν στην γέφυρα από τις 10 το πρωί και για μια ώρα έκαναν ειρηνική διαμαρτυρία για να ευαισθητοποιήσουν την πολιτεία να δώσει λύση στο νούμερο ένα πρόβλημα της περιοχής.

 

ΣΧΟΛΙΑ