Μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του Μάριου – Τραγικές φιγούρες οι γονείς του

Ένας χρόνος πέρασε, όμως οι κάτοικοι στο Μενίδι δεν ξέχασαν τον Μάριο.Ήταν όλοι εκεί, στο ετήσιο μνημόσυνο, που έγινε το πρωί στην Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 11χρονου μαθητή.

«Έναν χρόνο τώρα, περιμένω μια επίσημη απάντηση από την Πολιτεία και δεν την έχω πάρει ποτέ. Γιατί δεν έχει συλληφθεί ακόμα ο δολοφόνος του παιδιού μου» δηλώνει ο πατέρας του Μάριου, Θανάσης Σουλούκος.

Με αυτό το παράνοπο κοιμάται και ξυπνάει εδώ και έναν χρόνο ο πατέρας του Μάριου. Όπως καταγγέλλει όσο το έγκλημα του γιού του παραμένει ατιμώρητο, τόσο οι συμμορίες που λυμαίνονται το Μενίδι θα αποθρασύνονται.

«Ο Μάριος δολοφονήθηκε, έφυγε, αλλά η εγκληματικότητα παραμένει ίδια. Ο Μάριος ήταν θύμα και θυσιάστηκε. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα», προειδοποιεί ο Θανάσης Σουλούκος.

Πέρα από τον πόνο για την τραγική απώλεια του Μάριου, αυτό που κυριάρχησε ήταν το ζήτημα των όπλων και τα ναρκωτικών. Κάτοικοι και φορείς ζητούν έστω και ένα χρόνο μετά τη θυσία του Μάριου να ληφθούν μέτρα για να καθαρίσει ο τόπος.

Καταπέλτης για την κατάσταση με τα όπλα και τα ναρκωτικά στο Μενίδι ήταν στο κήρυγμά του ο Προϊστάμενος Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών, που τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του Μάριου:

«Όποιος αναφέρεται στο Μάριο «ξεβρακώνει» την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και τη διαπλοκή, που υπάρχει σ΄αυτήν την πόλη».

Συγκινητική ήταν η στιγμή μετά το μνημόσυνο, όταν η ομάδα του Μάριου, από την Ακαδημία του Ντανιέλ Μπατίστα, παρέδωσε στους γονείς το πρώτο μετάλλιο που πήραν κατακτώντας χθες το πρωτάθλημα στο Σόκερ Λίνκ, στην κατηγορία Τζούνιορ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ