Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Ύστατο χαίρε στον μακαριστό Νικόλαο (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία

Εκατοντάδες πιστοί αποχαιρετούν τον μακαριστό μητροπολίτης Φθιώτιδας, Νικόλαο. Προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, παρουσία πλήθους Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Εξωτερικού και εκατοντάδων πιστών, η Φθιώτιδα αποχαιρετά τον μακαριστό Ποιμενάρχη της Νικόλαο.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος, γεννήθηκε το 1948 στην Πλατιά της Τήνου. Σπούδασε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1972.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1973 και Πρεσβύτερος το 1975. Διετέλεσε Αρχιδιάκονος και Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Χαλκίδας (1973 – 1975). Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Τήνου (1975 – 1978) και Ιεροκήρυκας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελίστριας Τήνου (1975 – 1984).

Μεταφέρθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Σεραφείμ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, διετέλεσε Διευθυντής Υπηρεσιών και του θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας (1984 – 1996), Γενικός Διευ­θυ­ντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας (1990 – 1996) και Ιεροκήρυκας του Ναού Αγίου Ελευθερίου Άρεως. Συνέγραψε πολλές μελέτες θεομητορικού, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου και δημοσίευσε πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Εξελέγη Μητροπολίτης Φθιώτιδος από την Ιεραρχία τον Οκτώβριο του 1996, χειροτονήθηκε στις 6ην Οκτωβρίου στον Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως και ενθρονίστηκε στην Λαμία στις 17 Νοεμβρίου 1996. 

Οι πιστοί που έφτασαν στην εκκλησία από νωρίς εμφανίζονταν συγκινημένοι. Όλοι, σύμφωνα με το lamiareport.gr και το lamianow.gr είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τον μακαριστό Νικόλαο.

Συγκινημένος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, που τον γνώριζε προσωπικά…

ΣΧΟΛΙΑ