Σάββατο 4 Απριλίου 2020
10.1 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τα ειδοποιητήρια Οκτωβρίου οι νέοι συμψηφισμοί εισφορών – Ποιους αφορά

Νέες ανατροπές στις εισφορές τουλάχιστον 250.000 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που έχουν όμως, παράλληλα και μισθωτή απασχόλησης, αναμένεται να φέρουν τα ειδοποιητήρια που θα αναρτηθούν εντός Οκτωβρίου στον ΕΦΚΑ, καθώς θα περιλαμβάνουν και τον συμψηφισμό των εισφορών του 2017.

Η διαδικασία συμψηφισμών διενεργείται καθώς αρχικά ο υπολογισμός των εισφορών έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι του 2016.

Πρόκειται για περίπου 250.000 παραλλήλως απασχολουμένους, μεταξύ των οποίων μισθωτοί με μπλοκάκια, οι οποίοι δεν είναι αμιγώς μη μισθωτοί και για τους οποίους δεν είχε καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των συμψηφισμών ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους περίπου 1,15 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολουμένους που ολοκληρώθηκε με σημαντική καθυστέρηση τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», όσοι παραλλήλως απασχολούμενοι δήλωσαν το 2016 υψηλότερα εισοδήματα από το ελεύθερο επάγγελμα σε σύγκριση με το 2015, εντός του επόμενου μήνα θα λάβουν «ραβασάκια» από τον ΕΦΚΑ που τους καλούν να πληρώσουν τη διαφορά.

Όσοι δήλωσαν χαμηλότερα εισοδήματα, θα λάβουν πιστωτικά ειδοποιητήρια και θα πρέπει να λάβουν πίσω στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τη διαφορά που δικαιούνται.

 

Πηγή: Real.gr –

ΣΧΟΛΙΑ