Με πυροβολισμούς απέτρεψαν αστυνομικοί απόδραση κρατουμένου στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθησαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας με καταδίωξη ενός κρατούμενου και πυροβολισμούς από Αστυνομικούς.

Περίπου στις 2 το μεσημέρι, σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία όταν ένας Γεωργιανός αποπειράθηκε να αποδράσει, στο ύψος της οδού Δηλιγιάννη, έξω από το κτήριο της Τροχαίας, στο Μεταξουργείο ενώ γινόταν μεταγωγή από τα Δικαστήρια τις Ευελπίδων στο Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, μαζί με έναν άλλον Γεωργιανό κρατούμενο με αυτοκίνητο της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία την ώρα που το αυτοκίνητο της Ασφάλειας σταμάτησε στο φανάρι ο ένας από τους δύο Γεωργιανούς μπόρεσε να βγάλει τις χειροπέδες και να διαφύγει προσωρινά, ενώ ο άλλος παρέμεινε στο περιπολικό.

Αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από λίγα λεπτά σε κοντινό σημείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν πυροβολισμοί για εκφοβισμό.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σ αστυνομικός της Ασφάλειας που ήταν στο αυτοκίνητο άρχισε να ρίχνει προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα, με στόχο να ακινητοποιηθεί ο κρατούμενος και να κινητοποιηθούν οι συνάδελφοι του από την Τροχαία, ώστε να τον συλλάβουν το ταχύτερο και κυρίως πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε σε κάποιον από τους διερχόμενους πολίτες, όπως πχ. να κρατήσει κάποιον όμηρο.

Η αντίδραση των υπόλοιπων αστυνομικών ήταν άμεση, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ομάδας ΖΗΤΑ που κατόρθωσαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να εντοπίσουν τον κρατούμενο που το έσκασε από το όχημα της Ασφάλειας και να τον συλλάβουν επί της οδού Ψαρών.

Αυτό είναι το συμβατικό όχημα της Αστυνομίας από το οποίο απέδρασε ο κρατούμενος έξω από την Τροχαία Αττικής στο Μεταξουργείο

Η σύλληψη

Σύμφωνα με το enikos.gr στην είσοδο μίας πολυκατοικίας επί της οδού Ψαρών 39 συνέλαβαν οι αστυνομικοί τον κρατούμενο που προσπάθησε να αποδράσει κατά τη μεταφορά του στις Φυλακές με όχημα της Ασφάλειας.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες υπήρξε πάλη ανάμεσα στους αστυνομικούς και τον Γεωργιανό κρατούμενο, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από το αίμα στα σκαλιά της πολυκατοικίας.

Δείτε τις φωτογραφίες του enikos.gr

Βίντεο-ντοκουμέντο

O enikos.gr παρουσίασε και βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τη στιγμή της απόδρασης του κρατούμενου.

Όπως φαίνεται πάνω αριστερά στο βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται απέναντι από την τροχαία, κάποια στιγμή το αυτοκίνητο της Ασφάλειας ακινητοποιείται και ο Γεωργιανός αρχίζει να τρέχει.

[embedded content]

Πηγή: Real News – Κοινωνία

ΣΧΟΛΙΑ