Μετατρέπει γήπεδο σε νοσοκομείο ο δήμαρχος Ξάνθης για τον κορωνοϊό

«Χωράει 100 κλίνες για παν ενδεχόμενο»

«Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν των φρονίμων τα παιδιά» λέει η παροιμία που βρίσκει εφαρμογή στον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη ο οποίος βρίσκεται σε εγρήγορση μαζί με όλους τους τοπικούς φορείς της πόλης στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ξάνθης ο δήμαρχος έχει διαθέσει το κλειστό γήπεδο Φίλιππος Αμοιρίδης χωρητικότητας 4.000 θεατών για τις ανάγκες του νοσοκομείου εφόσον αυτό χρειαστεί.

γηπεδο_Ξανθης_κρεβατια
«Δίπλα στο κράτος, δίπλα στους επιστήμονες που μάχονται, δίπλα στους γιατρούς μας και στους νοσηλευτές μας βρίσκεται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το μεγαλύτερο όπλο μας αυτή τη στιγμή είναι η πρόληψη. Δεν θέλουμε να βλέπουμε συνανθρώπους μας στα πατώματα όπως βλέπουμε σε άλλες χώρες. Έτσι σε συνεργασία με το Νοσοκομείο έχουμε διαθέσει το κλειστό γήπεδο Φίλιππος Αμοιρίδης το οποιο χωράει 100 κλίνες για παν ενδεχόμενο» θα πει στο protothema.gr ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

66
Όπως επισήμανε, επιχειρηματίες της Ξάνθης με Έλληνες επιχειρηματίες που ζουν στο εξωτερικό και έχουν καταγωγή από την Ξάνθη έχουν συνδράμει οικονομικά ώστε να αγοραστούν κλίνες, σεντόνια, μαξιλάρια και ό,τι άλλο ιατρικό υλικό χρειάζεται για να διαμορφωθεί το κλειστό γήπεδο σε χώρο περίθαλψης νοσούντων από τον κορωνοϊό, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί, πάντα σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο Ξάνθης. «Αυτή τη στιγμή περιμένουμε και τη γεννήτρια οξυγόνου δωρεά του επιχειρείν της Ξάνθης που θα έρθει από τη Γερμανία και κοστίζει 4.000 ευρώ, ώστε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Γιατί όπως σας είπα η πρόληψη είναι το καλύτερο όπλο και καλύτερα να είμαστε έτοιμοι και αχρείαστοι στο τέλος παρά να δούμε εικόνες όπως στην Ιταλία, Ισπανία και αλλού» τονίζει ο κ. Τσέπελης.

11

ΣΧΟΛΙΑ