Μαφία των φυλακών: Στον εφέτη ανακριτή οι δύο συλληφθέντες δικηγόροι

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνεργάτες του συλληφθέντα δικηγόρου

Ενώπιον του εφέτη ανακριτή κατά της τρομοκρατίας αναμένεται να απολογηθούν σήμερα οι δύο δικηγόροι που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στη μαφία των φυλακών με τη συμμετοχή Αλβανών κρατουμένων.

Την πόρτα του εφέτη θα περάσει πρώτα η 45χρονη δικηγόρος, η οποία φέρεται να συνομιλεί με τον Κλοντιάν Λεκοτσάι δινοντας του «οδηγίες» ενώ στη συνέχεια ο 64χρονος δικηγόρος, τον οποίο δυο Αλβανοί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας δολοφονίας του ήταν οι Αλβανοί Ολντι Ντούτσε και Αλμπέρ Μπάκο, με ηθικό αυτουργό τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο.

Ο τελευταίος αρνείται ότι ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για την απόπειρα δολοφονίας, υποστηρίζοντας ότι οι Αλβανοί κρατούμενοι του ζητούσαν 5 εκατομμύρια ευρώ για να αποσύρουν την κατάθεσή τους ότι πήραν εντολή από τον Φλώρο να σκοτώσουν τον δικηγόρο.

Οι συνεργάτες του 64χρονου δικηγόρου πάντως, με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για σκευωρία σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι ο δικηγόρος συνομιλούσε με τον Αλβανό κακοποιό Κλοντιάν Λεκοτσάι, υπό το κράτος φοβου, αλλα και για να μαθαίνει πληροφορίες για την ταυτότητα του προσώπου που προσπάθησε να τον σκοτώσει.

Η ανακοίνωση

«Η φημολογία ενάντια στον διακεκριμένο νομικό και δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά γιατί έλαβε τέτοιες διαστάσεις και το ποιος επωφελείται από αυτή.

Τον Νοέμβριο του 2014, ο Γ. Αντωνόπουλος υπήρξε θύμα δολοφονικής επίθεσης και επέζησε από πραγματικό θαύμα. Οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό.

Σε δύο μέρες ξεκινάει η κατ’ έφεσιν δίκη της εναντίον του δολοφονικής απόπειρας. Και δεν είναι καθόλου τυχαίος, ούτε ο χρόνος, ούτε το περιεχόμενο της φημολογίας: επιχειρείται να παρουσιαστεί ο Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι το πραγματικό θύμα της δολοφονικής απόπειρας ως δήθεν μέλος εγκληματικής οργάνωσης και ο ήδη καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, ως δήθεν «θύμα»!

Αφορμή της φημολογίας αποτέλεσε η επαφή του Γ. Αντωνόπουλου με έναν αλβανό κρατούμενο, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου και την οποία ο Γ. Αντωνόπουλος αποδέχθηκε, γιατί ο κρατούμενος αυτός γνώριζε και μπορούσε να τον  πληροφορήσει –όπως και έγινε– για την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν. Έκτοτε, υπό διαρκές κράτος φόβου, έγινε η όποια συνέχιση της επαφής του Γ.Αντωνόπουλου με τον εν λόγω κρατούμενο, πάντα με πρωτοβουλία του τελευταίου.

Είναι προφανές ότι η σκευωρία αυτή πολύ γρήγορα θα καταρρεύσει και η δικαιοσύνη θα φωτίσει την αληθινή διάσταση και θα δώσει τη λύση στην υπόθεση. Επιπλέον, θα αποκαλυφθούν τα σκοτεινά κίνητρα όσων δημιούργησαν και συμβάλουν στη φημολογία και στη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων.

Είναι σαφές ότι η επίθεση που δέχεται ο διακεκριμένος συνεργάτης και επικεφαλής του γραφείου μας Γ.Αντωνόπουλος είναι κατάφορα άδικη. Εμείς οι επί χρόνια συνεργάτες του, ως επαγγελματίες δικηγόροι, δηλώνουμε παρόντες και στο πλευρό του, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Εμείς καλύτερα από όλους, γνωρίζουμε τόσο το ήθος και την εντιμότητά του, όσο και την πραγματικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ