Μαρτυρία για την μαφιόζικη εκτέλεση του συνταξιούχου αστυνομικού στην Παλλήνη

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της  άγριας δολοφονίας του συνταξιούχου αστυνομικού μετά από ενέδρα θανάτου σε ταβέρνα επί της οδού Αιόλου στην Παλλήνη.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, μιλώντας στην εκπομπή «Tatiana Live» του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon, περιέγραψε καρέ – καρέ τη δράση των εκτελεστών.

«Ήταν περίπου 1.15 π.μ. Είχε έρθει με έναν φίλο του, που έφυγε νωρίτερα. Μας χαιρέτησε. Και μπαίνοντας στο αμάξι του, εμείς πήγαμε μέσα. Ακούσαμε 5-6 πυροβολισμούς. Πήγαμε να δούμε τι γίνεται. Έτρεξε και έφυγε στην πόρτα του μαγαζιού… Μου είπε ένας σερβιτόρος ότι άκουσε ένα αυτοκίνητο να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα».

Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής το κίνητρο της δολοφονίας του 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού. Ο δράστης είχε στήσει ενέδρα θανάτου στον πρώην αστυνομικό, στο πάρκινγκ της ταβέρνας «Κρητικός», στην οδό Αιόλλου 49, όπου λίγο πριν έτρωγε με φίλους του και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον πέντε φορές με πιστόλι. Το θύμα είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στη Δίωξη Ναρκωτικών και στην ΕΚΑΜ, ενώ ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Στην ταβέρνα χτες το βράδυ ήταν με φίλους του, οι οποίοι έφυγαν προς άλλη καυεύθυνση, ενώ ο ίδιος κατευθύνθηκε στο πάρκινγκ του καταστήματος, όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητο του. Εκεί δέχτηκε την επίθεση από τον άγνωστο που τον περίμενε και ο οποίος τον πυροβόλησε και εξαφανίστηκε.

Ο 57χρονος δέχτηκε τις σφαίρες στο σώμα και κατάφερε να γυρίσει στο κατάστημα για να ζητήσει βοήθεια, αλλά μόλις μπήκε μέσα έπεσε νεκρός. Στον τόπο της δολοφονίας βρέθηκαν πέντε κάλυκες από πιστόλι.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, το σημείο όπου δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση ο πρώην αστυνομικός, είναι σκοτεινό και δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής.

Ωστόσο αναζητούνται κάμερες στην περιοχή που τυχόν έχουν καταγράψει κάτι πριν ή μετά τη δολοφονία, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από εργαζόμενους και θαμώνες της ταβέρνας, για την περίπτωση που κάποιος έχει παρατηρήσει κάτι, που ενδεχομένως να σχετίζεται με το έγκλημα.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ερευνούν τη ζωή και τις δραστηριότητες του 57χρονου, για να διαπιστώσουν αν είχε διαφορές και τι είδους, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για τη δολοφονία του.

ΣΧΟΛΙΑ