Μαθητική πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν μαθητές με κύριο αίτημα την διάσωση του περιβάλλοντος και του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Μοναστηρακίου και κατευθύνθηκαν μέχρι την πλατεία Συντάγματος.

Αντιπροσωπεία από τους διαδηλωτές πήγε στη Βουλή, παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους και συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπουλου. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 18χρονη μαθήτρια, Ειρήνη Βουγιούκα: «Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας μεγαλώνει όλο και περισσότερο, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουμε. Στόχος μας είναι να κάνουμε ξεκάθαρο την επείγουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης».

«Η κ. Χριστοδουλοπούλου την οποία συναντήσαμε μας είπε ότι η βουλή είναι ανοιχτή να ακούσει τα νέα παιδιά», υποστήριξε η 18χρονη μαθήτρια. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης.

Η σημερινή δράση εντάσσεται σε μια παγκόσμια κινητοποίηση πολιτών όλων των ηλικιών, καθώς 1350 αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε 110 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι μαθητές απ’ όλο των κόσμο που συμμετέχουν στο κίνημα «Fridays For our Future/Παρασκευές για το Μέλλον μας», διοργανώνουν εδώ και ένα χρόνο, κάθε Παρασκευή, πορείες και διαμαρτυρίες σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο, προσκαλώντας εκπαιδευτικούς, γονείς, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και όλους τους ενεργούς πολίτες «να συνδράμουν ώστε όλοι μαζί να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για ένα βιώσιμο πλανήτη, με ισότητα και δικαιοσύνη για όλους».

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ