Μάντρα με κλεμμένα αυτοκίνητα «ξετρύπωσε» η ΕΛ.ΑΣ. (VIDEO)

Tα διέλυαν και τα πουλούσαν ως ανταλλακτικά

Η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τριών Ελλήνων, κατηγορούμενων για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής, της πλαστογραφίας και της ψευδορκίας.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τις αρχές του έτους 2018, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και διέπρατταν συστηματικά κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία παρουσίαζαν υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον, από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα μετέφεραν σε κλειστό χώρο που ενοικίαζαν στην περιοχή των Αχαρνών και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν ώστε να τα πουλήσουν ως ανταλλακτικά.

Ακόμη, σε άλλες περιπτώσεις, παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους με σκοπό, είτε την πώλησή τους σε ανυποψίαστους αγοραστές, είτε τη διάθεσή τους ως ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σε τουριστικές περιοχές.


Επιπρόσθετα, από την έρευνα προέκυψε ότι εισήγαγαν στη χώρα μας τρακαρισμένα αυτοκίνητα, από τα οποία αφαιρούσαν τον αριθμό πλαισίου και τον τοποθετούσαν στα κλεμμένα ώστε να τα νομιμοποιούν.

Επιπλέον ενδεικτικό του… «επαγγελματισμού» των μελών της σπείρας, είναι το γεγονός ότι επιτηρούσαν καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τον χώρο της αποθήκης, έχοντας ως παρατηρητήριο περίπτερο στην ίδια περιοχή.

Από την έρευνα στον χώρο – αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν κατασχέθηκαν:

-πλήθος κινητήρων, μηχανικών μερών και τμημάτων οχημάτων,

-πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας (αυτούσιες και τεμαχισμένες),

-διάφορα έγγραφα (άδειες κυκλοφορίας κλπ),

-ειδικός εξοπλισμός εργαλείων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και τρία αυτοκίνητα, για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 39 περιπτώσεις κλοπών ΙΧΕ αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 340.000 ευρώ.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

ΣΧΟΛΙΑ