Λουκίδης: «Ποιοτική εφαρμογή των μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού»

Δεν υιοθετεί τα κακά σενάρια ο καθηγητής πνευμονολογίας

Η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως αποτελεί πλέον γεγονός. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα, ωστόσο όπως είπε καθηγητής πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης, στο «Open TV» «υπάρχουν και τα κακά σενάρια αλλά πρέπει να παίρνουμε την αισιόδοξη πλευρά. Θα δώσουμε μάχη για να αναχαιτίσουμε την αύξηση».

«Mετά από μία περίοδο αναμονής και μείωσης περιστατικών λόγω lockdown και φόβο, περάσαμε στα σημερινά νούμερα. Σταδιακά με το άνοιγμα αυξήθηκαν τα κρούσματα αλλά ήταν κάτι που περιμέναμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι κλειδί για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού είναι η ποιοτική εφαρμογή των μέτρων. «Πρέπει να ακολουθήσουμε ποιοτικά τα μέτρα. Η ποιοτική συμμόρφωση στα μέτρα είναι πιο σημαντική. Μάσκα, απόσταση και υγιεινή, αν τα κάνουμε ποιοτικά, τότε θα έχουμε αποτελέσματα».

Παράλληλα ο καθηγητής πνευμονολογίας μίλησε για τις περιπτώσεις των ασυμπτωματικών ασθενών: «Οι ασυμπτωματικοί είναι μία ομάδα ανθρώπων που τους καταλάβαμε τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία έχουν μικρότερο ποσοστό μετάδοσης αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν χωρίς να γνωρίζουν ότι νοσούν».

ΣΧΟΛΙΑ