Λιγότερες οι καμμένες δασικές εκτάσεις φέτος σε σχέση με τον μέσο όρο της 10ετίας

Περίπου 120.450 στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων κάηκαν το 2019 – αριθμός χαμηλός συγκριτικά με τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας που ήταν 259.500 στρέμματα – όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Πληροφοριακού Συστήματος για τις δασικές πυρκαγιές (EFFIS).

Σε 138 από τις φετινές πυρκαγιές, που ήταν πολύ σοβαρά περιστατικά, κλήθηκαν από την Πυροσβεστική και συνέδραμαν επιτόπου οι αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες με παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών για τη σύνθεση και τη διαδοχή του δασικού περιβάλλοντος της απειλούμενης περιοχής, αλλά και για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και λωρίδων.

O γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, δήλωσε σχετικά: «Ως Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημοσίως όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας για την άρτια εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και την παγίωση μιας ευέλικτης και αποτελεσματικής συνεργασίας, με στόχο την προστασία του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος».

ΣΧΟΛΙΑ