Λαμία: “Έσπασαν” τα ισόβια για τον δολοφόνο της Έφης Σαρατσή

Ξεχειλίζει η οργή της οικογένειας της Έφης Σαρατσή, μετά την απόφαση του Εφετείου Λαμίας να επιβάλει ποινή κάθειρξης 14 ετών στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της.

“Κλειδί” στο να σπάσουν τα ισόβια ήταν η αποδοχή από το Δικαστήριο του πρότερου σύννομου βίου, παρά την αντίθετη πρόταση και του Εισαγγελέα, Αχιλλέα Ζήση. Η απόφαση της ποινής ήταν 14 χρόνια ποινή κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τέσσερις μήνες για αυτά της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Νωρίτερα, το Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του να κηρύξει ένοχο κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο όπως κατηγορείται, καθώς μειοψήφησε ο Πρόεδρος και ένας λαϊκός δικαστής – ένορκος.

Ακολούθησαν στιγμές έντασης και οργής από την οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας, που φώναζαν αν υπάρχει δικαιοσύνη και την αστυνομία να φυγαδεύει τον καταδικασθέντα από την πίσω πόρτα, όπου και ανέμενε η κλούβα για τη μεταγωγή του.

Τι υποστήριξε ο δολοφόνος
Νωρίτερα, ο δολοφόνος και κουνιάδος της 32χρονης Έφης Σαρατσή, μητέρας δύο παιδιών, ζήτησε αρκετές φορές “συγγνώμη”, εκφράζοντας την επιθυμία του να είχε τη δυνατότητα να γυρίσει τον χρόνο πίσω, για να μην έκανε όσα έκανε.

Για την φρικιαστική πράξη του, να δολοφονήσει την 32χρονη με 45 μαχαιριές μπροστά στα μάτια του -μόλις 2,5 ετών- ανιψιού του, υποστήριξε ότι δε θυμάται σχεδόν τίποτα, μόνο αμυδρά τις φωνές. Είπε ότι η αδικοχαμένη γυναίκα “ήταν αστέρι” και ότι ποτέ δεν την είχε δει ερωτικά.

Τα όσα απολογητικά κατέθεσε ο κατηγορούμενος, ουδόλως έπεισαν τον Εισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση που ζήτησε την ενοχή του «όπως κατηγορείται» για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός σημείωσε ότι δεν συντρέχει καμία περίπτωση μειωμένου καταλογισμού, πρόταση που έκανε αποδεκτή κατά πλειοψηφία (5-2) το Δικαστήριο.

Επίσης ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην του αναγνωρισθεί ο πρότερος σύννομος βίος και η μετέπειτα καλή συμπεριφορά, ωστόσο ομόφωνα τακτικοί και λαϊκοί δικαστές αποφάσισαν διαφορετικά.

Πηγή: lamiareport

ΣΧΟΛΙΑ