Λέσβος: Xαλάζι, πλημμυρισμένα σπίτια και «φουσκωμένα» ποτάμια

Δύσκολη νύχτα πέρασαν αρκετές περιοχές της Λέσβου, οι οποίες αργά το βράδυ της Δευτέρας επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να «φουσκώσουν» ποτάμια και χείμαρροι και να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι. Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Μυτιλήνη χωρίς ευτυχώς να καταγραφούν ζημιές, ωστόσο πολλές ήταν οι διακοπές ρεύματος.

Περισσότερα από 200 χιλιοστά βροχής έπεσαν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο μέχρι τις 11 το βράδυ της Δευτέρας στο λεκανοπέδιο Καλλονής, στην κεντρική Λέσβο, με αποτέλεσμα να «φουσκώσουν» τα ποτάμια που διαπερνούν την κωμόπολη και να την κατακλύσουν.


Χαλαζόπτωση στη Μυτιλήνη, βίντεο από lesvospost

Πλημμύρα στην Καλλονή, βίντεο από Kalloninews

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ μικρής έκτασης κατολίσθηση προκλήθηκε στην περιοχή των Παρακοίλων.

Aγία Παρασκευή

Αγία Παρασκευή

Σήμερα Τρίτη, τα σχολεία στην περιοχή της Καλλονής θα παραμείνουν κλειστά.

Προβλήματα υπήρξαν και στην Αγία Παρασκευή, στην κεντρική Λέσβο, όπου πέντε σπίτια πλημμύρισαν από τον όγκο του νερού που μετέτρεψε σε ποτάμι τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στο Πλωμάρι από χειμάρρους, προς τον Άγιο Ισίδωρο και την Αγία Βαρβάρα, που «φούσκωσαν», πλημμύρισαν σπίτι και ξενοδοχείο, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απομακρυνθεί αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο μέσα στην κοίτη του Σεδούντα ποταμού.

«Προς το παρόν αυτά είναι τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί» είπε ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανόλης Αρμενάκας, προσθέτοντας πως «όταν ξημερώσει θα δούμε τι θα βρούμε αφού περιμένουμε κι άλλη καταιγίδα μέσα στη νύχτα».

Σε όλη την κεντρική και νότια Λέσβο επιχειρούσαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας, ενώ υπήρξε προειδοποίηση προς τους οδηγούς να μην μετακινούνται άσκοπα.

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στις 10 και ξανά στις 11 το βράδυ της Δευτέρας στη Μυτιλήνη χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές.

Πλημμυρισμένο σπίτι στη Μυτιλήνη


ΣΧΟΛΙΑ