Λέσβος: Υπό πολιορκία οι αστυνομικοί στο στρατόπεδο Κυριαζή! Πολίτες με όπλα στα χέρια

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Λέσβο. Έξι διμοιρίες βρίσκονται εγκλωβισμένες στο στρατόπεδο. Στο σημείο βρίσκονται πολίτες με καραμπίνες.

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Λέσβο με δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν κλειστεί στο στρατόπεδο Κυριαζή και απ’ έξω  να βρίσκονται πολίτες με καραμπίνες στα χέρια.

 Καζάνι που βράζει η Λέσβος με την κατάσταση να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις των ΜΑΤ δέχονται πλέον επιθέσεις από καραμπίνες και περιμένουν ενισχύσεις για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από το στρατόπεδο όπου βρίσκονται έξι διμοιρίες αυτή τη στιγμή.

Η κατάσταση ξέφυγε σήμερα από τα όρια καθώς συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων ενάντια στα κλειστά κέντρα. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως από τα επεισόδια στη Λέσβο, στο Διαβολόρεμα και την Καράβα, έχουν τραυματιστεί 10 πολίτες (από δακρυγόνα και χτυπήματα) και 43 αστυνομικοί.

Αργά το απόγευμα, αποχώρησαν από την περιοχή Διαβολόρεμα οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ αυτή τη στιγμή αποχωρούν και οι δυνάμεις από την περιοχή της Καράβας. Νωρίς το μεσημέρι μεγάλος αριθμός διαμαρτυρόμενων μέσα από δασικές οδούς, έφτασε στην περιοχή του Καβακλή, όπου βρίσκεται η υπό επίταξη περιοχή για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Το χρονικό των επεισοδίων

Το μεσημέρι της Τετάρτης (26.02.2020) έγιναν μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή Διαβολόρεμα και άνδρες των ΜΑΤ. Υπάρχουν καταγγελίες για πυροβολισμούς και τραυματισμούς από σφαίρες, με κατοίκους να έχουν τραυματιστεί στα πόδια.

Συγκλονιστική για τα όσα συμβαίνουν στη Λέσβο είναι η περιγραφή, στο newsit.gr, δημοσιογράφου που βρίσκεται στο σημείο. «”Κόλαση” μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει ακριβώς αυτά που συμβαίνουν. Όλα γίνονται σ’ έναν δρόμο, όπου δεξιά και αριστερά υπάρχει βουνό, που σημαίνει ότι εκσφενδονίζονται χιλιάδες πέτρες, με τους αστυνομικούς από την άλλη να ρίχνουν απίστευτες ποσότητες χημικών.

ΣΧΟΛΙΑ