Λέσβος: Η επιταγμένη έκταση στην περιοχή Μανταμάδου (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για μια έκταση 261 στρεμμάτων

Στην περιοχή Μανταμάδου του Δήμου δυτικής Λέσβου η έκταση των 261 στρεμμάτων που δημοσιοποιήθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως χθες ότι θα φιλοξενήσει τη νέα δομή.

Ο χώρος που την περασμένη Παρασκευή επισκέφθηκε δημοσιογράφος από το stonisi.gr και το Σαββάτο δημοσιοποίησε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα ότι είναι η περιοχή Καβακλή και όχι η περιοχή Καράβα όπως λανθασμένα αναφέρει το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως 405 της 11.1.2020 που δημοσιοποιήθηκε δηλαδή χθες.

Πρόκειται για μια έκταση 261 στρεμμάτων, ένα πλάτωμα πριν το ΧΥΤΑ στο δρόμο που ξεκινά από την εθνική οδό Μυτιλήνης – Μανταμάδου.

Μάλιστα το τοπογραφικό σχέδιο που περιέχεται στο ΦΕΚ συντάχθηκε την ίδια μέρα που το  stonisi.gr επισκέφθηκε το χώρο μάλιστα έγιναν και αντιληπτοί από το δημοσιογράφο.

Η αρχική τους πάντως εισήγηση αναφέρονταν στο ότι ο χώρος ανήκει σε πολλούς ιδιώτες από τους οποίους οι περισσότεροι δεν δέχονται τη μίσθωση της περιουσίας τους για τη δημιουργία της δομής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την επιλογή τελικά μέσα σε λίγες ώρες της λύσης της επίταξης, η οποία και δημοσιοποιήθηκε πρωί πρωί τη Δευτέρα αφού η παρουσία των συνεργατών του κ. Μηταράκη είχε γίνει αντιληπτή από τους κτηνοτρόφους τόσο από το Μανταμάδο όσο και από την Αγία Παρασκευή που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ας σημειωθεί ότι η δομή απέχει 4,5 χιλιόμετρα από το δρόμο Μυτιλήνης – Μανταμάδου και 10.5 από το δρόμο Μυτιλήνης Καλλονής. Στη δεύτερη περίπτωση και αμέσως μετά το ΧΥΤΑ από τον οποίο απέχει ενάμιση σχεδόν χιλιόμετρο, αρχίζει το πυκνό δάσος της κεντρικής Λέσβου. Περί τα οκτώ χιλιόμετρα από τη δομή απέχει ο οικισμός Ξαμπέλια ενώ έξι χιλιόμετρα απέχει ο οικισμός της Πεδής.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ