Κ. Ζαχαριάδης: «Μνημόνιο εκτός μνημονίων» το πρόγραμμα της Ν.Δ.

«Μνημόνιο εκτός μνημονίων» χαρακτήρισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑΚώστας Ζαχαριάδης το πρόγραμμα της Ν.Δ. κατηγορώντας το κόμμα ης αξιωματικής αντιπολίτευσης για «κρυφή ατζέντα».

«Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα μνημόνιο εκτός μνημονίων γιατί έχει μια σειρά από αντικοινωνικές και ανάλγητες ρυθμίσεις, τις οποίες είχαν τα μνημόνια, τις επέβαλαν στη χώρα και είτε θέλει (η Ν.Δ.) να τις επαναφέρει, είτε όσες δεν προχώρησαν να τις κάνει τώρα» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Διάφορα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε διάφορα πάνελ, αποτυπώνουν διαφορετικά οικονομικά μεγέθη για να προσπαθήσουν να επιχειρηματολογήσουν πάνω στο πρόγραμμά τους. Η δεκαετής κρίση μας έδειξε ότι τα δισεκατομμύρια και τα εκατοντάδες εκατομμύρια δεν είναι «στραγάλια», βγαίνουν με πολύ μεγάλο κόπο, άρα το να λες ότι εγώ θα χαμηλώσω τη φορολογία και αυτό θα αυξήσει τα έσοδα, είναι μια γενική αρχή, είναι λογικό σε κάποιο βαθμό να συμβεί. Είναι, όμως, ανάλογη στο να μη δημιουργήσει «τρύπα» στα έσοδα;», διερωτήθηκε.

Απαντώντας στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Ούτε εδώ και 4,5 χρόνια ζούμε σε άλλη χώρα, ούτε πριν απ’ αυτά τα 4,5 χρόνια βρισκόμασταν σε άλλη χώρα. Διαχειριστήκαμε και διαχειριζόμαστε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Αν κάποιος συγκρίνει πώς παραλάβαμε τη χώρα και πώς ολοκληρώνεται η θητεία μας, θα δει πως παρά τις δυσκολίες, τις πιέσεις, ακόμα και τα λάθη, τις αστοχίες, το πρόσημο είναι θετικό. Πήραμε μια χώρα που δεν έβγαζε τον μήνα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και, σήμερα, όποια κυβέρνηση επιλέξει ο ελληνικός λαός έχει ρυθμισμένο το χρέος, έχει αποθέματα πάνω από 20 δισ., αν συμβεί χρηματοπιστωτική κρίση, έχει βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά της».

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια «διαφορετική κάλπη» και πρόσθεσε: «Η κάλπη των ευρωεκλογών ήταν μια κάλπη μηνύματος. Δεν διακυβευόταν ευθέως ποιος θα είναι την επόμενη μέρα πρωθυπουργός και ποια θα είναι η κυβέρνηση και η παράταξη που θα κυβερνά. Αυτό προέκυψε στη συνέχεια. Οι ευρωεκλογές έστειλαν το μήνυμα και τώρα έχουμε μπροστά μας μια κάλπη προοπτικής και εδώ πέρα μπορεί ο καθένας να στείλει το μήνυμα που θέλει».

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε πως είναι μια δύσκολη «μάχη», αλλά, όπως υπογράμμισε, «εμείς σε αυτή τη «μάχη» δεν πάμε ούτε απλώς να μικρύνουμε τη διαφορά, ούτε να τη χάσουμε με αξιοπρέπεια». «Πάμε αναγνωρίζοντας τη δυσκολία να απευθυνθούμε και να πάρουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και να μπορέσουμε να φτάσουμε στην ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή είναι η στόχευσή μας, αυτή είναι η μέθοδος με την οποία δουλεύουμε για την επόμενη μέρα. Δεν θα παραδώσουμε με ευκολία τη διακυβέρνηση της χώρας στη Δεξιά και μάλιστα σ’ αυτή τη Δεξιά με τις ακραίες συντηρητικές απόψεις σε κάποια ζητήματα και με τις ακραίες εμμονές λιτότητας σε κάποια άλλα» σημείωσε για να καταλήξει: «Στο α’ ημίχρονο είμαστε πίσω και με διαφορά, αλλά αν δουλέψουμε εντατικά μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στο β’ ημίχρονο και να έχουμε μια άλλη εκλογική αποτύπωση, γιατί η κάλπη για όλους ξεκινάει από το μηδέν».

ΣΧΟΛΙΑ