Κυριακή στις 10.30 η συνάντηση Τσίπρα Καμμένου

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως η συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο θα γίνει τελικά την Κυριακή στις 10.30 το πρωί.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πάνο Καμμένο και τον κάλεσε στο Μαξίμου για να πραγματοποιήσουν το εξ’ αναβολής τετ α τετ από την περασμένη Παρασκευή.

Νωρίτερα, πληροφορίες από το στρατόπεδο των ΑΝΕΛ έκαναν λόγο για ραντεβού των δύο αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης τη Δευτέρα.

Τι προηγήθηκε

Το πολιτικό θρίλερ διαρκείας που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες για το μέλλον της συγκυβέρνησης, πήρε πάντως χθες μια νέα τροπή, αφού ο Πάνος Καμμένος, αφού εισέπραξε μια πολιτική ήττα στο εσωτερικό του κόμματός του κατά τη διάρκεια της ΚΟ των ΑΝΕΛ, προχώρησε σε μερική υπαναχώρηση της σκληρής γραμμής περί “ανένδοτου”, διαχωρίζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών από την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter.

Είχε προηγηθεί μια συνεδρίαση της ΚΟ με έντονο παρασκήνιο, αφού σε αυτήν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ φέρεται να ζήτησε εξουσιότηση από τους βουλευτές να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα την απόσυρση όλων των υπουργών των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να την λάβει, αφού η πλειονότητα των παρόντων εμφανίστηκε αρνητική και έτσι το θέμα δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία. Παρά το γεγονός ότι πηγές των ΑΝΕΛ έσπευσαν αργότερα να μιλήσουν για “αποκηύματα φαντασίας” οι τριγμοί και οι φυγόκεντρες δυνάμεις στο κόμμα είναι πλέον παραπάνω από εμφανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑ