Κρήτη: Λαγοκέφαλος καταβροχθίζει μέταλλο (VIDEO)

Eφαγε μεταλλικό κουτάκι μπύρας

Ερασιτέχνης ψαράς από την Ιεράπετρα δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα λαγόψαρο να τρώει μεταλλικό κουτάκι μπύρας.

Ο πληθυσμός των λαγοκέφαλων εξελίσσεται σε ένα πρόβλημα, το οποίο δεν έχει άμεση λύση. Αυτό συμβαίνει καθώς το συγκεκριμένο είδος ψαριών συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους ψαράδες της νότιας Κρήτης καθώς έχει πολλαπλασιαστεί και μεγαλώσει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr ερασιτέχνης ψαράς από την Ιεράπετρα δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα λαγόψαρο να τρώει κυριολεκτικά ένα μεταλλικό κουτάκι μπύρας. Με τον ίδιο τρόπο τα εν λόγω ψάρια καταβροχθίζουν το αγκίστρι από το καλάμι των αλιέων και παίρνουν τη ψαριά μέσα από τα δίχτυα τους.

Οι ερασιτέχνες ψαράδες πήγαιναν στο λιμάνι της Ιεράπετρας όπου ψάρευαν με καλάμι. Όμως τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουν ότι οι πληθυσμοί των λαγοκέφαλων είναι απίστευτοι σε σημείο που να μην μπορούν να πιάσουν ούτε ένα ψάρι με το καλάμι τους πριν το καταβροχθίσει το λαγόψαρο. Έτσι, επιλέγουν πλέον να φεύγουν από την Ιεράπετρα και να πηγαίνουν στις ανοιχτές θάλασσες της Σητείας προκειμένου να φτάσει ένας μεζές στο τραπέζι τους.

Τα ίδια και ακόμη σοβαρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλιείς οι οποίοι βλέπουν κάθε φορά που σηκώνουν τα δίχτυα ή τα παραγάδια τους να έχουν κατασπαράξει τα αλιεύματα, που έχουν πιαστεί στα αγκίστρια τους, τα λαγοκέφαλα.

ΣΧΟΛΙΑ