Κρήτη: Είχαν μετατρέψει τον βυθό λιμανιού σε απέραντο… σκουπιδότοπο

Λάστιχα οχημάτων κάθε είδους, έναν ηλιακό θερμοσίφωνα, διάφορα εξαρτήματα μηχανών, μια άγκυρα, χαλιά, αλυσίδες, αμέτρητα σχοινιά, σακούλες και μπουκάλια, καθώς και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, έφερε στην επιφάνεια ο καθαρισμός του λιμανιού της Παντάνασσας.

Οι εθελοντές δύτες δεν προλάβαιναν να βγάζουν στο μόλο άχρηστα αντικείμενα, με τους μικρούς και μεγάλους από την ακτή, να φροντίζουν για την περισυλλογή τους. Πρόκειται για μια δράση που επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα, με στόχο αφενός να διατηρείται το λιμανάκι καθαρό και αφετέρου να στέλνει διαρκώς το μήνυμα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος του τόπου μας.

Η δράση διοργανώθηκε από τον Δήμο Μαλεβιζίου, με την συμμετοχή της σχολής καταδύσεων Μακριδάκη Diving Center, του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηρακλείου ΑΠΝΟΥΣ, του Λιμενικού Τμήματος Ληνοπεραμάτων, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης (Ν.Ο.Γ.Κ.), του Συλλόγου Ερασιτεχνών & Επαγγελματιών Αλιέων και με την υποστήριξη της εταιρείας τροφίμων Περνιετάκης.

ΣΧΟΛΙΑ