Κοινώνησαν πιστούς στη Μητρόπολη Αθηνών, παρά τις απαγορεύσεις(ΦΩΤΟ)

Στην σημερινή Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία

Μπορεί οι επιστήμονες και προειδοποιούν. Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να πειθαρχεί και τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή στους παραβάτες. Μπορεί η κυβέρνηση να παίρνει σκληρά μέτρα για να αποφευχθεί μια καταστροφική για όλους μας διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού. Όμως, αυτά που είναι αυτονόητα και απολύτως κατανοητά για τους πολλούς, φαίνεται ότι για τους κληρικούς δεν είναι.

Αφού η «παντιέρα» της Θείας Κοινωνίας εν καιρώ πανδημίας δεν πέρασε επισήμως, ιερείς εξακολουθούν να την σηκώνουν… ανεπισήμως, όπως αποτυπώνεται σε φωτογραφίες από την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών.

Κοινωνούν κανονικά τους πιστούς

Τις φωνές «σταματήστε τη διασπορά» προφανώς δεν θέλουν να τις ακούσουν. Ανυπακοή στο αυτονόητο. Επιμονή στο καταστροφικό.

 2a17b926429043908b14962f24de59a0 34fe510a45374422a706f46045847cae

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι ιερείς της Μητρόπολης Αθηνών – που θα έπρεπε κανονικά να δείνουν το παράδειγμα της υπευθυνότητας- να κοινωνούν τους λιγοστούς, πράγματι, πιστούς που είχαν πάει στο ναό. Ιερέας, στο τέλος καταλύει τη θεία κοινωνία, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Ένα μικρό παιδί σκυμμένο προσκυνητικά στην Αγία Τράπεζα με τον ιερέα να ακουμπά, χωρίς καμία προφύλαξη, το κεφάλι του.

thetoc.gr

ΣΧΟΛΙΑ