Κληρικοί: «Προσευχόμαστε το μεταναστευτικό να μη γίνει αφορμή να διασπαστεί ο λαός μας»

Την αγωνία του για όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν από χθες σε Λέσβο και Χίο εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ). Οι κληρικοί παρατηρούν αποσβολωμένοι τις τελευταίες ώρες όσα συμβαίνουν στα δύο νησιά γι’ αυτό και εξέδωσαν ανακοίνωση σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου.

«Από την μία η επέμβαση των ΜΑΤ και από την άλλη αυτό που ακούγεται από τους νησιώτες, δηλαδή περί καταλήψεως των νησιών από τα ΜΑΤ. Το μυαλό μας πηγαίνει σε παλαιότερες δύσκολες εποχές, όπου οι Έλληνες στρέφονταν κατά των Ελλήνων» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Επίσης, παρακολουθούν με αγωνία αυτές τις εξελίξεις και εύχονται «ο Θεός να φωτίσει τους κυβερνώντες και να δίνει δύναμη στους νησιώτες, οι οποίοι σηκώνουν μόνοι τους το βάρος  των μεταναστευτικών ροών τα τελευταία χρόνια, να βρουν την καλύτερη λύση και να επικρατήσει η λογική».

Τέλος, προσεύχονται το μεταναστευτικό να μη γίνει αφορμή, σύμφωνα με τους ίδιους, «να διασπαστεί για μία ακόμα φορά ο λαός μας. Είθε να βρεθεί η καλύτερη λύση, η οποία θα ικανοποιεί όχι μόνο τους νησιώτες, αλλά και όλους τους Έλληνες».

ΣΧΟΛΙΑ