Κικίλιας: Όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν, θα μπαίνουν νέα μέτρα

Για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες αλλά και τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι μίλησε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο Υπουργός προειδοποίησε ότι όσο το φαινόμενο συνεχίζεται θα τίθενται νέοι περιορισμοί.

Επίσης ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αποκάλυψε και τη συμβουλή που έδωσε στους γονείς του για την πανδημία.

«Η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να προορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα» είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ερωτηθείς σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα σημείωσε πως έχουν πέσει πολλά μέτρα στο τραπέζι μεταξύ αυτών και οι μάσκες παντού αλλά οι δείκτες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

«Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίθετα, πρόσθεσε, «όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν – και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία – και ανεβαίνουν – δυσκολεύουν οι δείκτες θα πρέπει μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατεύει η ελληνική κοινωνία».

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού ο Βασίλης Κικίλιας είπε: «μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοϊό».

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες» ενώ ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών για την υπευθυνότητα τους.

ΣΧΟΛΙΑ