Κατηγορούμενος στη δίκη Χρυσής Αυγής: «Γεμάτη η Βουλή αγκυλωτούς σταυρούς»

Τι είπε για τις κλήσεις σε Ρουπακιά και Λαγό

Μια ακόμη περίπτωση «αμνησίας» αντιμετώπισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφού και ο Γ. Σταμπέλος κατά την απολογία του δεν μπόρεσε να «θυμηθεί» τι ακριβώς ειπώθηκε στο τηλεφώνημα που είχε αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τον σημερινό ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό.

Υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής μέχρι σήμερα, ο Γ. Σταμπελος που δήλωσε εθνικιστής στο δικαστήριο, ανέφερε ότι βρέθηκε κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα. «Βρέθηκα κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα…. του λάθους τηλεφωνήματος (σ.σ. Στο Γ. Ρουπακιά) και της αψυχολόγητης κίνησής μου στον κύριο Ιωάννη Λαγό» υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, απάντησε ότι τηλεφώνησε «κατά λάθος» στον Γ. Ρουπακιά μετά τη δολοφονία Φύσσα, καθώς ήθελε να πάρει τον Γ. Πατέλη για να τον ενημερώσει για την παραλαβή φυλλαδίων. «Όταν ο Ρουπακιάς μου είπε ότι δεν μπορεί να μου μιλήσει γιατί έχει μαχαιρώσει άνθρωπο και τον συλλαμβάνουν, αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στον Γιάννη Λαγό να τον ενημερώσω», είπε στο δικαστήριο επιμένοντας όμως ότι δεν είχε καμία σχέση και επαφή μαζί του στο παρελθόν.

Κατηγορούμενος: Κατευθυνόμενος σπίτι μου στο Μοσχάτο, θέλησα να τηλεφωνήσω στον Πατέλη για να του πω ότι παρέλαβα τα φυλλάδια και πάω σπίτι μου στο Μοσχάτο.

Πρόεδρος: Τι ώρα επικοινωνήσατε;

Κατηγορούμενος: Ποτέ. Επειδή στα κινητά μου διατηρούσα το ευρετήριο πρώτα με το όνομα και μετά με το επώνυμο, εκανα δύο κλήσεις στις 12:10 και 12:11, αλλά αντί να παρω τον Πατέλη επειδή τον κάλεσα κινούμενος, πήρα το Ρουπακιά. Το θεωρώ βέβαιο ότι έχω πάρει τον Πατέλη εκείνη την ώρα.

Πρόεδρος: Τι ειπατε;

Κατηγορούμενος: Με το που απάντησε, δεν προλαβα να μιλησω. Τον ακουω να μου λεει «δεν μπορω να μιλησω, εχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, παίρνουν το κινητό μου…». Στις 00:11 σταματάω δεξια και εντελώς ασυναίσθητα βγαζω το άλλο τηλέφωνό μου και καλώ τον Λαγό.

Πρόεδρος: Γιατί;

Κατηγορούμενος: Να τον ενημερώσω….

Πρόεδρος: Τηλεφωνείτε έναν άνθρωπο που δεν είχατε καμία σχέση μαζι του και τον καλείτε μεσάνυχτα;

Κατηγορούμενος: Ένας ανθρωπος που σχετίζεται με την τοπική έκανε μια αποτρόπαιη πράξη, αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στον Λαγό για να ενημερώσω.

Πρόεδρος: Δεν φαίνεστε άνθρωπος που μπορεί να παραπλανηθεί. Φαίνεστε έξυπνος άνθρωπος.

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε σοκ.

Πρόεδρος: Γιατί συνδέετε το μαχαίρωμα με το κόμμα;

Κατηγορούμενος: Απλή ενημερωση ήθελα να κάνω. Εκείνη την ώρα ήμουν σε κατάσταση σοκ και μου έχει πει ότι τον συλλαμβάνουν για μαχαίρωμα, όχι για αλκοτέστ.

Πρόεδρος: Γιατί το μυαλό σας πάει στη Χρυσή Αυγή; Γιατί το συνδέετε με τοπική; Ξερετε πόσους ψηφοφόρους είχε τότε η Χρυσή Αυγή; Ειναι περίεργο γιατί το μυαλό σας πηγαίνει να ενημερώσετε βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος.

Κατηγορούμενος: Το καταλαβαίνω. Ακομα και σήμερα το βρισκω και εγώ περίεργο… Του είπα οτι κατά λάθος έχει πράξει αυτό ο Ρουπακιάς…

Πρόεδρος: Δεν σας είπε ποιός ειναι αυτός ο Ρουπακιάς και γιατί με ενοχλείς τέτοια ώρα;

Κατηγορούμενος: Εδώ έχω κενό μνήμης…

Πρόεδρος: Δεν έπρεπε να πάει το μυαλό σας να ενημερώσετε τη γυναίκα του, κάποιον δικό του;

Κατηγορούμενος: Να πάω να βοηθησω κάποιον που μαχαίρωσε; Τι μου ειναι φίλος;

Πρόεδρος: Γιατί ο Λαγός τι σας ήταν;

Κατηγορούμενος: Σας είπα τελείως αψυχολόγητα… δεν θυμάμαι τίποτα… Τα τρικάκια τα πέταξα στα σκουπίδια το ίδιο βράδυ.

Πρόεδρος: Γιατί δεν πήρατε κατευθείαν τον Πατέλη αλλά το Λαγό;

Κατηγορούμενος: Αυτο σας λέω. Εντελως αψυχολόγητα….

(..)

Κατηγορούμενος: Βρέθηκα κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα… Του λάθους και της αψυχολόγητης κλήσης προς τον κύριο Ιωάννη Λαγό.

Πρόεδρος: Το ότι υπήρχαν άνθρωποι που λένε οτι σας είδαν στο σημειο…

Πρόεδρος: Σαφώς. Ο Ρουπακιάς σας ονοματίζει. Δεν τον ρωτήσατε γιατί εμένα;

Κατηγορούμενος: Μου έκλεισε το σπίτι και θα μιλήσω μαζί του;

Πρόεδρος: Μα για αυτό ακριβώς…

Κατηγορούμενος: Σε καμια περίπτωση.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με το ναζιστικό χαιρετισμό,  κατέθεσε  πως πρόκειται για αρχαιοελληνικό χαιρετισμό τον οποίο «καπηλεύτηκαν οι πάντες και τα πάντα», υποστηρίζοντας πως σε τουριστικές περιοχές υπάρχουν και σουβενίρ με τον αγκυλωτό σταυρό.

«Η σβάστικα ή ο αγκυλωτός σταυρός, ο Μαίανδρος…. η Βουλή είναι γεμάτη από μαιάνδρους και κάποιοι ισχυρίζονται πως ειναι ναζιστικός… Σε όποια τουριστική περιοχή και να πάτε, θα τα δειτε σε σουβενίρ. Καθ’ οδόν για Μελιγαλά ή Θερμοπυλες καναμε στάση και το σχολιάζαμε. Στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών είναι γεμάτο το ταβάνι με μαιάνδρους» ανέφερε με την Πρόεδρο να σχολιάζει: «Εχετε συγκεντρώσει στοιχεία…» και τον κατηγορούμενο να απαντά:

«Εννοειται, παίζεται η ζωή μου, αν κάποιος πάει στο Α’ Νεκροταφείο τα μνήματα ειναι γεμάτα με τα προαναφερόμενα. Τι να κανουμε; Να τα γκρεμίζουμε όλα;».

ΣΧΟΛΙΑ