Καταζητούμενος δουλέμπορος ήρθε με ιστιοφόρο στο Ηράκλειο!

Με τον αέρα του αριστοκράτη έφτασε στη μαρίνα του Ηρακλείου ένας 63χρονος αλλοδαπός με το υπό σημαία Γερμανίας ιστιοφόρο «Seeteufel» το απόγευμα της Κυριακής. Όμως, πριν προλάβει να αποβιβαστεί, βρέθηκε με… χειροπέδες καθώς ήταν καταζητούμενος δουλέμπορος και είχε απελαθεί από την Ελλάδα!

Οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου που έκαναν έλεγχο στα στοιχεία των επιβατών του πολυτελούς σκάφους, διαπίστωσαν ότι ο 63χρονος ήταν… «βίος και πολιτεία»! Στην Ελλάδα ίσχυε μέτρο απαγόρευσης εισόδου που είχε εκδοθεί από την Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, καθώς είχε συλληφθεί στις 11 Μαρτίου του 2009 για διακίνηση μεταναστών και είχε απελαθεί!

Σε βάρος του εκκρεμούσε και Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που είχαν εκδώσει οι ιταλικές αρχές από τις 23 Οκτωβρίου του 2010, για εμπόριο ανθρώπου και διευκόλυνση παράνομης εισόδου και διαμονής 61 αλλοδαπών σε έδαφος της Ιταλίας. Με βάση τα στοιχεία αυτά από το Σύστημα Πληροφοριών Schengen, ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ο οποίος κίνησε την διαδικασία για να εκδοθεί στην Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ