Καταγγελία: Άνδρες της ΔΙΑΣ χωρίς στολές, κράνη και αλεξίσφαιρα

Στην καταγγελία ότι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με τους οποίους ενισχύθηκε η Θεσσαλονίκη είναι ανενεργοί γιατί δεν έχουν στολές, κράνη και αλεξίσφαιρα για να βγουν στους δρόμους, προχώρησε ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης έκανε λόγο για «παραλογισμούς» στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας σαν παράδειγμα ότι ενισχύθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ Θεσσαλονίκης.

Υπάρχουν εκατό αστυνομικοί, οι οποίοι είναι ανενεργοί γιατί δεν έχουν κράνη και αλεξίσφαιρα για να βγουν στους δρόμους. «Είναι ανενεργοί γιατί το κράτος δεν έχει στολές, κράνη και αλεξίσφαιρα να τους δώσει για να βγουν έξω στο δρόμο. Τους στέλνει σε μια υπηρεσία μάχιμη και δεν έχει υλικοτεχνικό (σσ. εξοπλισμό) να τους δώσει. Και αν θέλει κάποιος ας βγει να το διαψεύσει. Ένας δικυκλιστής για να βγει έξω, χρειάζεται τουλάχιστον 1000 ευρώ εξοπλισμό για να είναι έτσι όπως πρέπει, για να προστατέψει τον εαυτό του και τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα κράνος ούτε ένα αλεξίσφαιρο» σημείωσε ο κ. Τσαϊρίδης.
Ερωτηθείς και για τις μηχανές των αστυνομικών σημείωσε ότι υπάρχουν μηχανές αλλά πολλές είναι ακινητοποιημένες λόγω βλαβών.

Πηγή: thessnews

ΣΧΟΛΙΑ