Κατά της μονιμότητας στην ΕΟΚ ο Παναγιώτης Φασούλας

Αλλά «υπέρ της σύγκλισης ιδεών»

Καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Sports Weekend» βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Παναγιώτης Φασούλας.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας ξεκίνησε μιλώντας για… ποδόσφαιρο.

Σχολιάζοντας το άσχημο κλίμα στα ελληνικά γήπεδα, είπε ότι πρέπει να επιβληθούν κανόνες και να υπάρξει συμπεριφορά ανάλογη με τα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Περνώντας στο μπάσκετ, ο Παναγιώτης Φασούλας επιβεβαίωσε ότι θα ήθελε να αναλάβει στο μέλλον την προεδρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

«Το μπάσκετ μάς έβγαλε στην επιφάνεια και είναι ένα άθλημα πάνω από εμάς. Δεν χωράνε τόσο μεγάλες συγκρούσεις. Είμαι στη λογική της μη επίθεσης και της σύγκλισης ιδεών» σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί διαχωρισμοί στο μπάσκετ.

Η «Αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ δήλωσε υπέρ της επιβολής θητειών στην ΕΟΚ.

«Η μονιμότητα φέρνει κορεσμό και επανάπαυση» σημείωσε.

Μιλώντας για τη διαιτησία, ο Φασούλας ανέφερε τα εξής: «Θα φύγει η καχυποψία όταν η διαιτησία στην Ελλάδα αρχίσει να λειτουργεί σε συνεργασία με την ΕΟΚ και την ΕΣΑΚΕ».

«Θα πρέπει να υποβιβάζονται και οι διαιτητές. Έχουμε καλούς διαιτητές στην Ελλάδα, πρέπει να τους δείξουμε εμπιστοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την επίθεση οπαδών κατά του διαιτητή Λαμόνικα μετά το ματς Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα, ο Παναγιώτης Φασούλας υπογράμμισε ότι τέτοια περιστατικά πρέπει να μας απασχολούν πολιτικά, όχι μόνο αθλητικά.

Τέλος, τόνισε ότι η επόμενη μέρα για το ελληνικό μπάσκετ –ανεξαρτήτως τού ποιος είναι επικεφαλής της ΕΟΚ– πρέπει να φέρει συζήτηση πάνω σε ένα προγραμματικό σχέδιο για τη διαιτησία, την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και την εθνική ομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ