Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
12.3 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία -Διόνυσος: Το τελευταίο αντίο σήμερα στον Παναγιώτη Αγγελίδη Ν. Μανωλάδα: 40χρονος έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του Επιδόματα: Όλες οι αλλαγές στα κριτήρια μετά την ψήφιση του ν/σ Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για την αφαίρεση βαθμών από ΠΑΟΚ και Ξάνθη Θάνος Μικρούτσικος: Κυκλοφόρησε το τραγούδι που έγραψε λίγο πριν το θάνατό του (VIDEO) Προκλήσεις με το «καλημέρα» από τους Τούρκους: Υπερπτήσεις πάνω από τους Λειψούς Ασκληπιείο Επιδαύρου: Η σημαντική ανακάλυψη που φέρνει στο φως νέα στοιχεία για το ιερό Μητσοτάκης προς Τουρκία: Τα σύνορά μας είναι αμετακίνητα και αδιαπραγμάτευτα Κέρκυρα: Πέταξε τον σκύλο του οικοδεσπότη της από τον τρίτο όροφο! Κόμπι Μπράιαντ: Από τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκε η σορό του Μαρτυρίες μετά την καταγγελία εργάτη ότι τον πυροβόλησε ο εργοδότης του (VIDEO) Διαμαρτυρία της ΠΕΔ για τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας – Εκτός η Πάτρα

Και στους ανασφάλιστους το επίδομα γέννας

Όσον αφορά την καταβολή του, επιβεβαίωσε πως θα γίνεται σε δύο δόσεις, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμα «κλειδώσει».

Σε κάθε περίπτωση, το ένα μέρος θα καταβάλλεται κατά τον τοκετό και το δεύτερο έξι μήνες μετά. Τα σενάρια είναι να δίνονται 1500 και 500 ευρώ ή 1000 και 1000, σε κάθε δόση.

Ξεκαθάρισε, επίσης ότι το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες.

Ερωτηθείσα αν θα χορηγείται κατόπιν αίτησης ή αυτόματα, ανακοίνωσε ότι γίνεται προσπάθεια να γίνει το πρώτο επίδομα που θα δίνεται ψηφιακά. Σημείωσε, ωστόσο ότι, θα διατηρηθεί και ο παραδοσιακός τρόπος υποβολής αιτήσεων, ώστε να «να το πάρουν όλοι στην ώρα τους».

Όσο αφορά στο κοινωνικό μέρισμα, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως «σύμφωνα με τις πληροφορίες της», σήμερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη επιτυχία το ότι καταφέρνει η κυβέρνηση να δώσει το επίδομα, δεδομένου ότι τον Μάιο το έδωσαν με τη μορφή της 13ης σύνταξης».

Τέλος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της επιδοματικής πολιτικής, λέγοντας ότι είναι το δημογραφικό και τα άτομα με αναπηρία, ενώ ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες θα γίνει ενημέρωση από το υπουργείο για τις πολιτικές του επόμενου διαστήματος, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών.

ΣΧΟΛΙΑ