Ιωάννινα: Ζητούσε μέχρι και 150.000 ευρώ για «μαϊμού» θανατηφόρα τροχαία

Επικαλούμενος τον αστυνομικό τηλεφωνούσε σε πολίτες και ζητούσε χρήματα

Μέχρι και 150.000 ευρώ ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του ένας 55χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη στα Γιάννενα για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος, ενώ αναζητούνται συνεργοί του.

Ο 55χρονος, παριστάνοντας τον αστυνομικό, τηλεφωνούσε με απόκρυψη αριθμού σε σταθερά τηλέφωνα πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, τους ζητούσε χρηματικά ποσά, που ανέρχονταν κατά περίπτωση έως 150.000 ευρώ.

Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, όταν εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών που διαπράχθηκαν, με την παραπάνω μεθοδολογία, στις 12 και Φεβρουαρίου, στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 55χρονου και σε περιπτώσεις απάτης που τελέστηκαν στην περιοχή της Κηφισιάς, στην Αττική.

ΣΧΟΛΙΑ